2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Radžu ūdenskrātuves zivju resursus plāno papildināt ar 11 500 līdaku mazuļiem

Radžu ūdenskrātuves zivju resursus plāno papildināt ar 11 500 līdaku mazuļiem

Lai saglabātu un papildinātu bioloģisko daudzveidību Radžu ūdenskrātuvē, Jēkabpils pilsētas dome ir nolēmusi piedalīties Zivju fonda izsludinātajā aktivitātē ar projektu, kas paredz 11 500 līdaku mazuļu ielaišanu ūdenskrātuvē.

Projekta apstiprināšanas gadījumā pašvaldība tam ir paredzējusi 5566 eiro avansa iemaksu, no kuriem 1113 eiro - pašvaldības līdzfinansējums zivju resursu papildināšanai Radžu ūdenskrātuvē.

Apmaksu paredzēts veikt no Jēkabpils pilsētas pašvaldības speciālā budžetā paredzētajiem Dabas resursu nodokļa līdzekļiem.

Projekta apstiprināšanas gadījumā pēc līdaku mazuļu ielaišanas Radžu ūdenskrātuvē par projektu atbildīgajām institūcijām tiks iesniegti uz projektu attiecināmo izmaksu attaisnojošie dokumenti un līdzekļi 4453 eiro apmērā tiks atgriezti Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžetā.

Zivju fonda izsludinātās projekta aktivitātes nosaukums ir "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpnēs un ūdenstilpnēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpnēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā".

Atstājiet komentāru