2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Oktobra izskaņā atgriezīsies sals

Oktobra izskaņā atgriezīsies sals

Oktobra pēdējās diennaktīs, pastiprinoties anticiklonam, gaisa temperatūra nakts un rīta stundās Latvijā noslīdēs zem nulles, prognozē "Global Forecast System".

 

Līdz šim zemākā gaisa temperatūra šoruden Latvijā ir 7.-16.oktobrī daudzviet reģistrētie -5..-7 grādi, un arī oktobra pēdējos rītos gaisa temperatūra vietām, īpaši valsts austrumu daļā, noslīdēs līdz -7 grādiem vai pat nedaudz zemāk.

 

Pirms vēsāka laika iestāšanās gaidāms lietus - svētdien un naktī uz pirmdienu, sākot no rietumiem, visu valsti šķērsos lietus mākoņi. Nākamās nedēļas pirmajā pusē vietām būs nelieli īslaicīgi nokrišņi, pēc tam gaidāms sauss un bieži saulains laiks.

 

Pirmdien pūtīs spēcīgs rietumu, ziemeļrietumu vējš, turpmākajās dienās vējš pierims un mainīs virzienu. Gaisa temperatūra līdz 27.oktobrim saglabāsies virs nulles, brīžiem sasniedzot +7..+12 grādu. Nākamās nedēļas otrajā pusē atbilstoši pašreizējai prognozei gaisa temperatūra dienas vidū nebūs augstāka par +2..+7 grādiem, naktīs un rītos valsts lielākajā daļā tā pazemināsies līdz -2..-7 grādiem.

Atstājiet komentāru