2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Nākamnedēļ Latvijā iespējama vēl lielāka tveice

Nākamnedēļ Latvijā iespējama vēl lielāka tveice

Nedēļas izskaņā Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, taču karstums atslābs tikai īslaicīgi un nākamnedēļ no jauna pieņemsies spēkā, prognozē sinoptiķi.

Līdz svētdienas rītam daudzviet valstī gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, vietām būs intensīvas lietusgāzes un stipras vēja brāzmas, lokāli gaidāma arī krusa. Svētdien no rietumiem ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss, dienas laikā vairs tikai valsts austrumos iespējamas pērkona lietusgāzes.

Sestdien saglabāsies tveice līdz +31 grādam, svētdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +22..+25 grādus, Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē nebūs siltāks par +20 grādiem.

Nakts uz pirmdienu būs vēsa - termometra stabiņš noslīdēs līdz +7..+12 grādiem, - bet pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaiss sasils līdz +23..+26 grādiem. Gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks.

Visticamāk, turpmākajās dienās Latvijā no dienvidiem ieplūdīs karsts gaiss, vienlaicīgi no ziemeļiem tuvosies aukstas gaisa masas. Pastāv iespēja, ka tiks pārspēti mēneša karstuma rekordi, tāpat iespējams stiprs lietus, pērkona negaiss un straujš temperatūras kritums.

Ja karstās gaisa masas gūs virsroku, temperatūra nākamnedēļ var sasniegt +34 grādus, savukārt jaunākā "Global Forecast System" prognoze rāda, ka nākamajā piektdienā gaisa temperatūra dienas laikā pazemināsies līdz +8..+13 grādiem. Tuvākajās dienās prognozes tiks precizētas.

Atstājiet komentāru