2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Nedēļas nogalē laiks būs saulains, svētdien vietām pat 28 grādus karsts

Nedēļas nogalē laiks būs saulains, svētdien vietām pat 28 grādus karsts

Nedēļas nogalē laiks Latvijā būs lielākoties saulains, turklāt kļūs siltāks, liecina jaunākās prognozes.

Sestdiena paies bez nokrišņiem visā valstī, vējš būs lēns un mainīga virziena, maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +20..+25 grādus, savukārt svētdien no rietumiem mākoņu kļūs vairāk un daudzviet Kurzemē gaidāms lietus, pērkona negaiss. Vakarpusē lietus mākoņi var parādīties arī Zemgalē un ap Rīgu. Svētdien temperatūra sasniegs jau +23..+28 grādus, vienīgi vietām Kurzemē vēsāks - ap +20 grādiem.

Brīvdienu naktis arī būs siltas, gaiss atdzisīs līdz +10..+15 grādiem.

Vējš sestdien būs lēns un mainīga virziena, bet svētdien tas iegriezīsies no dienvidaustrumiem, joprojām nebūs pārāk stiprs, negaisa laikā iespējamas brāzmas.

Jaunā nedēļa iesāksies ar lietainu laiku - pirmdien tikpat kā visā valstī līs un kļūs vēsāks, bet turpmāk mūsu reģionā nostiprināsies anticiklons, nesot sausu un siltu laiku.

Tikmēr Eiropai tuvojas kārtējais karstuma vilnis.

Spāniju sasniedzis karsts gaiss no Āfrikas, un nākamnedēļ svelme gaidāma lielā Eiropas daļā, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Patlaban tikai Spānijā spēkā brīdinājums par 40 grādu karstumu; nākamās nedēļas sākumā šāda gaisa temperatūra prognozēta arī Francijā. Sagaidāms, ka liels karstums nākamnedēļ būs arī citviet Eiropas rietumu, dienvidu un centrālajā daļā.

Prognozes par karstuma spēku, izplatību un noturību pagaidām ir dažādas. Iespēja, ka jūlija nogalē arī Baltijas valstīs gaisa temperatūra pakāpsies līdz +30 grādiem vai augstāk, ir nepilni 50 procenti.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru