2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Šonedēļ daudzviet līs, gaiss pakāpeniski kļūs nedaudz siltāks

Šonedēļ daudzviet līs, gaiss pakāpeniski kļūs nedaudz siltāks


Šonedēļ daudzviet līs, tomēr gaiss pakāpeniski kļūs nedaudz siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogale Latvijā tika aizvadīta lielākoties saulaina un sausa. Naktis bija vēsas - debesīm skaidrojoties, gaisa minimālā temperatūra vietām bija +5 grādi un pat zemāka, līdz ar to vairākās novērojumu stacijās tika laboti minimālās gaisa temperatūras rekordi, līdzīga temperatūra gaidāma arī naktī uz pirmdienu.

Pirmdien laika apstākļus virs Latvijas noteiks augsta spiediena atzars, līdz ar to daudzviet starp mākoņiem spīdēs saule un lietus gaidāms vien dažviet. Gaisa masa virs Latvijas joprojām būs vēsa, tādēļ termometra stabiņš naktī uz pirmdienu atsevišķos rajonos noslīdēs līdz +3…+5 grādiem, lokāli zāles virskārtā iespējama arī salna.

Savukārt, jau otrdien atmosfēras spiediens pazemināsies un laika apstākļus sāks noteikt gaisa masu plūsma no rietumiem. Vakarā, kā arī naktī uz trešdienu valsts teritoriju sāks šķērsot mākoņu un nokrišņu zona, tādēļ nedēļas vidū laiks gaidāms salīdzinoši mākoņains un daudzviet līs, atsevišķos rajonos ducinās arī pērkons. Teritorijā ieplūstot siltākai gaisa masai, temperatūra dienās paaugstināsies līdz +19…+24 grādiem, bet naktis nebūs vēsāks par +11…+16 grādiem. Vējš būs lēns līdz mērens un pārsvarā pūtīs no dienvidrietumiem, dienvidiem.

Arī nedēļas beigās laika apstākļi saglabāsies līdzīgi - ja vēl naktī uz ceturtdienu lietus teritorijas lielākajā daļā nav gaidāms, tad nedēļas izskaņā, pēc šī brīža prognozēm spriežot, daudzviet līs un ducinās pērkons. Arī temperatūra saglabāsies līdzīga, gaisam dienās dažviet iesilstot līdz +23…+24 grādiem.

Attēlā: Pīlādzis Jēkabpilī, Bebru ielas mikrorajonā
Foto; Aija

Atstājiet komentāru