2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pirmajā skolas dienā iespējami karstuma rekordi un lietusgāzes

Pirmajā skolas dienā iespējami karstuma rekordi un lietusgāzes

Arī nedēļas otrajā pusē saglabāsies vasarīgs laiks un svētdien vietām atkal iespējami +30 grādi, savukārt septembra sākumā Latvija būs uz robežas starp karstu un vēsu gaisu, tādēļ gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Tuvākajās diennaktīs palielināsies mākoņu daudzums un īslaicīgi līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra dienas laikā būs nedaudz zemāka, bet septembra pirmajās dienās tā atkal var paaugstināties, it īpaši valsts austrumu daļā, un iespējami karstuma rekordi, pat visa mēneša rekordi.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei svētdien, 1.septembrī, Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā gaidāmas pērkona lietusgāzes, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +25..+30 grādiem. 

Pirmdien, pirmajā skolas dienā, var turpināties lietus un pērkona negaiss, valsts austrumu novados prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +30 grādiem. 

Nākamnedēļ iespējams arī stiprs lietus, kļūs vēsāks un drēgnākajās dienās gaisa temperatūra nepārsniegs +15..+20 grādus.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru