2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Lietavu dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, nedēļas vidū laiks mainīsies

Lietavu dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, nedēļas vidū laiks mainīsies

Šī nedēļa iesāksies ar ļoti lietainu laiku, nedēļas vidū lietu daudzviet nomainīs sniegs, bet brīvdienās atkal kļūs siltāks, liecina prognozes. Lietavu dēļ pirmdien izsludināts dzeltenais brīdinājums.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijā izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par šodien gaidāmu stipru lietu, kas turpināsies arī naktī uz otrdienu. Pirmdien dienas laikā gaidāmais nokrišņu daudzums lielā valsts daļā, tai skaitā Rīgā, ir 15-25 milimetri. Visstiprāk līs Vidzemē un Zemgalē. Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi, kopējais nokrišņu daudzums abās dienās vietām, galvenokārt, Vidzemē sasniegs 50-70 litrus uz kvadrātmetru, kas ir visa mēneša norma. Lietavu dēļ strauji celsies ūdens līmenis upēs, vietām aplūdīs palienes, zemes ceļi dažviet būs grūti izbraucami, jo būs pārmirkuši, iespējami izskalojumi.

Trešdien un ceturtdien laiks kļūs vēsāks, temperatūra naktīs Ziemeļvidzemē būs ap nulli, pārējā valstī gan naktīs, gan dienās +3..+8 grādiem. Autovadītājiem, īpaši Vidzemē, jābūt uzmanīgiem.

Nedēļas nogalē ar lēniem dienvidu un austrumu vējiem pie mums ieplūdīs siltāks gaiss, temperatūra paaugstināsies par 1-3 grādiem un lai arī ik dienas kaut daļā Latvijas līs, tomēr nokrišņu būs krietni mazāk nekā nedēļas sākumā.

Atstājiet komentāru