2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ir sagatavojušies ziemas sezonai

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ir sagatavojušies ziemas sezonai

Viens no jautājumiem, ko vietējo masu mediju žurnālisti preses konferencē uzdeva SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājam Guntaram Leitānam bija, vai uzņēmums ir gatavs ziemas sezonai un vai pirmais sniegs un ledus pilsētas ielās nenāks kā negaidīts pārsteigums.

  Guntars Leitāns žurnālistiem apgalvoja, ka uzņēmums ir sagatavojies ziemas sezonai un to gaida ar nepacietību. Viņš sacīja, ka ziemas sezonai jau sagatavotas piecas sešas tehnikas vienības, kas gatavas reaģēt uz sinoptiķu prognozēm saistībā ar salu un sniegu.

Pārējā tehnika strādā rudens un vasaras darba režīmā, jo saistībā ar šīm sezonām vēl esot neizdarīti darbi. Tāpat arī pietiekamā daudzumā – ap 100 tonnām – ir iegādāta tehniskā sāls ielu kaisīšanai.

Sagatavots arī sāls un smilts maisījums smilšu kastēm, kas būs pieejamas sētniekiem un namīpašniekiem, kuri tīra ietves.

Novembra izskaņā Latvijā paaugstināsies gaisa temperatūra un gaidāmi nokrišņi, savukārt decembra sākumā laiks kļūs aukstāks un sniegotāks, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Jau ziņots, ka pirmdien pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, vietām zem skaidrām debesīm - galvenokārt Vidzemē - sals pastiprināsies līdz -9 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +2..-3 grādiem.

Otrdien, 26. novembrī, vēl nav gaidāmi būtiski nokrišņi un gaisa temperatūra tikpat kā nemainīsies.

Turpmākajās diennaktīs palaikam līs un snigs, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+8 grādiem. Ceļi brīžiem var apledot.

Decembra sākumā laiks kļūs vēsāks, bieži gaidāms sals un daudzviet snigs, veidosies sniega sega. Iespējama arī stipra snigšana.


Foto no arhīva
   

Komentāri (0-1/1)

  • Evita
    24.11.2019 20:30
    Kur bijāt šodien?

Atstājiet komentāru