2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Tuvākajās dienās kļūs siltāks, bet brīvdienās - atkal vēsāks un snigs

Tuvākajās dienās kļūs siltāks, bet brīvdienās - atkal vēsāks un snigs

Darba nedēļas gaitā laiks Latvijā kļūs siltāks, bet brīvdienās temperatūra atkal pazemināsies un snigs, liecina prognozes.

Vēl otrdien lielu izmaiņu laika apstākļos nebūs - laiks būs mākoņains, bet sauss, naktī visā valstī valdīs sals, Vidzemē vietām tuvu -10 grādiem, bet dienā no dažiem grādiem virs nulles piekrastē līdz dažiem - zem nulles Latvijas austrumos.

No trešdienas mūsu reģionā pastiprināsies ciklonu darbība, Baltijā ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss, tādēļ trešdien vietām jau gaidāmi nelieli nokrišņi - pārsvarā lietus, dažviet arī slapjš sniegs. Ceturtdien un piektdien daudzviet līs. Trešdien lielākajā daļā Latvijas uz ceļiem var veidoties bīstams apledojums, jo daudzviet naktī un no rīta valdīs neliels sals, bet ceturtdien un piektdien temperatūra būs no +1..+3 grādiem valsts austrumos līdz +7..+9 grādiem Kurzemē.

Visu darba nedēļu valdošie būs mēreni, brīžiem brāzmaini dienvidaustrumu, dienvidu vēji.

Brīvdienās vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies, sestdienas naktī piekrastē pārsniedzot 20 metrus sekundē. Gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies un daudzviet atkal noslīdēs dažus grādus zem nulles. Bieži gaidāmi nokrišņi, galvenokārt sniegs, slapjš sniegs. Veidosies neliela sniega kārta.

Atstājiet komentāru