2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Janvāra pirmajā pusē barga sala Latvijā joprojām nebūs

Janvāra pirmajā pusē barga sala Latvijā joprojām nebūs

Tuvākajās divās nedēļās sinoptiskā situācija Eiropā būtiski nemainīsies, Latvijā kopumā gaidāms nedaudz vēsāks laiks nekā decembrī, prognozē sinoptiķi.

Eiropas ziemeļos saglabāsies zems atmosfēras spiediens, cikloni nāks viens pēc otra, atnesot nokrišņus un stiprus vējus. Dienvideiropā un nereti arī plašākā teritorijā dominēs augsta spiediena apgabals, kas daudzviet nodrošinās sausu un saulainu laiku.

Šādos apstākļos Latvijā nav iespējams bargs sals. Tuvojoties kārtējam ciklonam, ar brāzmainu vēju ienāks siltāks gaiss, bet, tam aizejot, kļūs vēsāks un piesals. Brīžiem līs un snigs, sniega sega visvairāk iespējama valsts austrumu daļā.

Iespējami arī vairāku dienu periodi anticiklona ietekmē, šādā gadījumā vismaz valsts austrumu, dienvidaustrumu daļā gaidāms ilgāks un lielāks sals.

Gaisa temperatūra visbiežāk būs starp +5 un -5 grādiem. Pašreizējās prognozes neparedz, ka tā varētu pakāpties augstāk par +8 grādiem. Sala periodos, it īpaši, ja zemi klās sniegs, izklīdīs mākoņi un pierims vējš, gaisa temperatūra vietām noslīdēs zem -5 grādiem un, iespējams, īslaicīgi arī zem -10 grādiem.

Atstājiet komentāru