2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Turpmāk pakāpeniski kļūs siltāks

Turpmāk pakāpeniski kļūs siltāks

Turpmāk Latvijā pakāpeniski kļūs siltāks, nedēļas otrajā pusē temperatūra daļā Latvijas būs pat ap +15 grādiem, liecina prognozes.

Nākamā nakts gan joprojām ar salu visā Latvijā, temperatūrai noslīdot līdz -1..-8 grādiem, bet diena gan būs jau mazliet siltāka par iepriekšējām - līdz +3..+8 grādiem.

Trešdienas un ceturtdienas naktī sals jau būs mazāks - 0..-5 grādi, bet jūras piekrastē Kurzemē temperatūra saglabāsies nedaudz virs nulles - +1..+2 grādi, jo iegriezīsies rietumu vējš. Dienās no +5..+6 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz +10..+12 grādiem Zemgalē un Rīgas apkārtnē.

Siltākās dienas šonedēļ būs piektdiena un sestdiena, kad lielākajā valsts daļā temperatūra sasniegs +9..+14 grādus, vietām līdz +15..+16 grādiem.

Svētdien Latvijai no rietumiem tuvosies vēsāks gaiss, bet saskaņā ar pašreizējām prognozēm, temperatūra jūtamāk pazemināsies tikai Kurzemē, bet valsts austrumos joprojām būs tuvu +15 grādiem silts.

Visu nedēļu laiks būs saulains un sauss, vējš lielākoties lēns, nedēļas vidū - trešdien un ceturtdien dienvidrietumu, rietumu vējš mazliet pastiprināsies, bet brīvdienās tas atkal kļūs lēnāks un iegriezīsies no dienvidaustrumiem.

Šonedēļ strauji pieaugs ugunsbīstamība, tāpēc ar uguni dabā jābūt uzmanīgiem, vienlaikus atgādinājums, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Ik gadu kūlas ugunsgrēkos nodeg saimniecības ēkas, dažkārt arī dzīvojamās ēkas, lauksaimniecības tehnika, cieš un pat bojā iet cilvēki.

Ilgtermiņa prognozes norāda uz iespēju, ka vēlāk pavasarī un vasarā sausums un karstums var radīt problēmas arī lauksaimniecībā.

Atstājiet komentāru