2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Šogad pavasarī Jēkabpili izdaiļo gandrīz 6000 atraitnītes (FOTO)

Jēkabpils pilsētā šogad pavasarī vairākas pilsētas vietas priecē liels skaits atraitnīšu, kopumā gandrīz 6000 atraitnītes, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ziedi ir ļoti dažādos toņos un nokrāsās. Plosta skvērā tās jau ir izstādītas un atgādina  stilizētas lauku segas līnijas, kas sasaucas ar Trešdienas tirgus laukuma noskaņu. Brīvības ielas pieturas  dobē atraitnītes veido pusapļus, simbolizējot pilsētas 350 gadu jubilejas skaitļu formas.  Pie Krustpils kultūras nama abu dobju regulārā forma tiks izmainīta ar bultveida formas krāsas ielaidumiem.  Rīgas - Kurzemes ielas apli ir piepildīts ar vienas krāsas atraitnītēm, tādejādi paspilgtinot krāsu aplī.

Tā kā atraitnītes ir vēsumu mīloši pavasara augi un to ziedu skaits samazinās un zaudē spilgtumu palielinoties ārgaisa temperatūrai, augi vēlāk  izstīdz un sagulstas. Tāpēc katru gadu nedēļu vai divas pirms Jāņiem, kad parasti ir beidzies salnu periods,  pilsētas dobes nomaina ziedu rotu uz vasaras augiem, kas turpina veģetāciju līdz rudenim. Šogad pilsētas dobēs, traukos un piramīdās redzēsim dažādus ziedus- pelargonijas, ipomejas, petūnijas, lauvmutītes, balzamīnes, krustaines, salvijas, cinijas, samtenes, kāršrozes, kannas un daudzas citas.  Kopskaitā plānots pilsētu izdaiļot ar vairāk nekā 11 tūkstošiem vasaras puķu.

Pilsētā tiks izvietotas trīspadsmit ziedu piramīdas, par trim vairāk kā pērn. Rīgas ielā  vienotā līnijā pie apgaismes stabiem priecēs 32 ielu vāzes. Tāpat rotās ar iekaramajām ziedu vāzēm Vecpilsētas laukumu.  

Pašvaldība aicinām arī pilsētas iedzīvotājus rotāt savus balkonus un priekšdārzus ar augiem, lai pilsēta savā 350. jubilejas gadā uzzied un iepriecina!

Atstājiet komentāru