2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Brīvdienās laikapstākļi uzlabosies

Brīvdienās laikapstākļi uzlabosies

Ceturtdien Latvijā, pastiprinoties ciklona ietekmei, laiks kļūs vējaināks, lietaināks un vēsāks, vēl vairāk nokrišņu būs piektdienas naktī un priekšpusdienā, pēc tam laikapstākļi uzlabosies, vēsta pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Jūlija priekšpēdējā dienā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metrus sekundē, stiprākais vējš pūtīs piekrastē un zem dažiem lietus mākoņiem, kas vietām atnesīs īslaicīgus spēcīgus nokrišņus un pērkonu. Sagaidāms, ka lietusgāzes vairāk skars Vidzemi. Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien būs vien +16..+20 grādi.

Piektdienas naktī un dienas pirmajā pusē Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona, vietām gaidāmas arī pērkona lietusgāzes. Pēcpusdienā un vakarā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +18..+23 grādiem. Piekrastē pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Sestdien un svētdien, visticamāk, būs samērā sauss un saulains laiks, ar lēnu vēju. Zemākā un augstākā gaisa temperatūra prognozēta svētdien - valsts lielākajā daļā +7..+12 grādi saullēktā un +22..+25 grādi pēcpusdienā.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • juris
    29.07.2020 20:52
    Vismaz viena smuka puķu dobe Jēkabpilī!

Atstājiet komentāru