2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Brīvdienas būs siltas, bet biežāk līs - nākamnedēļ kļūs vēsāks

Brīvdienas būs siltas, bet biežāk līs - nākamnedēļ kļūs vēsāks

Nedēļas nogalē laiks Latvijā saglabāsies silts, taču biežāk gaidāms lietus, liecina prognozes.

Vēl ceturtdien un piektdien valdīs saulains laiks un pa kādam lietus un negaisa mākonim izveidosies tikai vietām, tie būs lokāli un sausumu būtiski nemazinās, arī vējš joprojām lēns un mainīga virziena. Gaisa temperatūra pēcpusdienās sasniegs +20..+25 grādus, ceturtdien vietām Kurzemē līdz +27 grādiem.

Brīvdienās jūtamāks kļūs dienvidu, dienvidrietumu vējš, ar to pie mums ieplūdīs mitrāks gaiss. Biežāk un plašāk veidosies lietus mākoņi, tomēr sestdiena vēl lielākajā valsts daļā būs saulaina, vairāk līs sestdienas vakarpusē un naktī uz svētdienu Kurzemē un valsts centrālajā daļā, bet svētdienas gaitā - Latvijas austrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra brīvdienu pēcpusdienās joprojām būs ap +20..+25 grādiem, bet naktis kļūs siltākas - svētdienas naktī temperatūra nenoslīdēs zemāk par +14..+19 grādiem.

Nākamnedēļ laiks būs nepastāvīgāks, biežāk līs un pastiprināsies vējš, arī gaisa temperatūra slīdēs uz leju un pēcpusdienās būs pārsvarā ap +20 grādiem.

Aizvadītajos divos mēnešos kopš vasaras saulgriežiem dienas garums samazinājies par aptuveni trīs stundām, bet nākamā mēneša laikā - līdz septembra vidum diena saīsināsies vēl aptuveni divreiz straujāk - jo šī mēneša laikā diena kļūs vēl par apmēram trim stundām īsāka.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru