2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī šonakt piedzīvota gada intensīvākā zibeņošana

Jēkabpilī šonakt piedzīvota gada intensīvākā zibeņošana

Ceturtdienas naktī un rītā Latvijas austrumu daļā, tai skaitā arī Jēkabpilī, reģistrēti vairāk nekā desmit tūkstoši zibeņu, un tik stipra zibeņošana Latvijā ir pirmo reizi kopš 2019. gada jūnija, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pērkona negaiss ar lietusgāzēm septembra trešajā rītā turpinās daudzviet Latgalē, Sēlijā un Vidzemes centrālajā un austrumu daļā. Tai skaitā Jēkabpilī gan īsi pēc plkst.2, gan ap plkst.5 bija liels skaits zibeņu un skaļu pērkona grāvienu.

Vietām traucēta elektroapgāde, liecina AS "Sadales tīkls" operatīvā informācija.

Austrumu un centrālajos novados spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dzeltenais brīdinājums par pērkona negaisu ar vēja brāzmām līdz 15 metriem sekundē un stiprām lietusgāzēm.

Valsts rietumu pusē nav ievērojamu nokrišņu, debesis pārsvarā apmākušās, vietām sabiezējusi migla. Pūš lēns līdz mērens vējš, galvenokārt no austrumiem un dienvidiem. Gaisa temperatūra +12..+17 grādi. Rīgā mākoņains laiks, lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra +16 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +17 grādiem vietām Kurzemē līdz +23,3 grādiem Daugavpilī. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2. septembrī bija +37 grādi Grieķijā un Krievijas dienvidos, kā arī +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -6 grādi Alpu kalnos.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru