2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Nākamnedēļ Eiropā gaidāms karstuma vilnis. Vai tas skars arī Latviju?

Nākamnedēļ Eiropā gaidāms karstuma vilnis. Vai tas skars arī Latviju?

Nākamnedēļ Centrāleiropā gaiss sakarsīs līdz +30 grādiem, Latviju siltums varētu skart maz un īslaicīgi, savā “Twitter” kontā raksta sinoptiķis Jānis Trallis.

“Global Forecast System” patlaban prognozē, ka nākamtrešdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +25 grādiem, bet nedēļas otrajā pusē gaidāmas nelielas salnas.

Tuvākajā diennaktī Latvijā pasliktināsies laikapstākļi, bet no piektdienas tie uzlabosies.

Trešdienas vakarā un ceturtdien Latvijā gaidāmas lietusgāzes un stipras vēja brāzmas, vietām arī pērkona negaiss ar krusu.
Sagaidāms, ka piektdien, sestdien un svētdien tikai vietām uzlīs, lai gan debesīs būs daudz mākoņu. Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās brīžiem var sasniegt 12-17 metrus sekundē. Lielākais vējš saglabāsies piekrastē.

Gaisa temperatūra naktī uz piektdienu un sestdienu noslīdēs līdz +4..+9 grādiem, siltāk būs piekrastē. Pēcpusdienās gaiss iesils līdz +14..+20 grādiem.

Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamās nedēļas pirmajā pusē laiks kļūs siltāks un trešdien gaisa temperatūra var sasniegt +25 grādus, bet pēc tam iespējamas nelielas nakts salnas.

Atstājiet komentāru