2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Šā gada maijs Latvijā bijis grādu siltāks nekā pērn

Šā gada maijs Latvijā bijis grādu siltāks nekā pērn

Otro gadu pēc kārtas maija vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija zem normas, tomēr šā gada maijs bija grādu siltāks nekā pērn, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra valstī bija +10,6 grādi jeb 0,8 grādi zem normas, savukārt pērn šis rādītājs bija tikai +9,5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra aizvadītajā mēnesī bija +28,1 grāds 12.maijā Ainažos, bet minimālā gaisa temperatūra bija -4,5 grādi 2.maijā Mērsragā.

Mēneša gaitā tika pārspēti trīs aukstuma un septiņi siltuma rekordi.

Ar vidējo nokrišņu daudzumu 88 milimetri jeb 181% no normas šā gada maijs kļuva par mitrāko pēdējos gados. Visvairāk nokrišņu - 166,7 milimetri - bija Zosēnos, bet vismazāk lija Kuldīgā, kur mēneša gaitā bija 34,1 milimetrs nokrišņu.

Vidēji Latvijā maijā bija 11,6 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu bija Piedrujā, Siguldā un Zosēnos - 16 diennaktis. Vismazāk to bija Ventspils novada Vičakos - sešas diennaktis.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā maijā bija 75% - no 70% Rīgā līdz 81% Kolkā. Stiprākās vēja brāzmas - 21,7 metri sekundē - tika novērotas 3.maijā Daugavgrīvā.

Atstājiet komentāru