2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Līgo svētki sāksies ar tropisko nakti, vietām plosīsies pērkona negaiss

Līgo svētki sāksies ar tropisko nakti, vietām plosīsies pērkona negaiss

Arī nakts uz trešdienu, 23.jūniju, lielā Latvijas daļā būs tropiska - gaisa temperatūra nenoslīdēs zem +17..+23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Naktī un dienas pirmajā pusē lietus visvairāk iespējams Kurzemē, arī vietām valsts centrālajā daļā.

Stiprākais pērkona negaiss gaidāms pēcpusdienā un Līgo vakarā vietām valsts centrālajos un austrumu novados. Atsevišķās vietās lietusgāzes var izraisīt īslaicīgus plūdus, iespējami vairākus centimetrus lieli krusas graudi, vējš var sagāzt kokus un radīt citus postījumus, iespējami arī virpuļviesuļi.

Valdošais būs lēns mainīga virziena vējš. Saulainākais laiks Līgo dienā gaidāms Austrumlatvijā. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +30..+34 grādiem, bet Kurzemē un vietām Vidzemes piekrastē - līdz +23..+28 grādiem.

Rīgā tuvākajā diennaktī iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs mainīgs vējš. Gaisa temperatūra +23 grādi saullēktā un ap +30 grādiem dienā.

Joprojām spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sarkanais brīdinājums par ekstremāli stipru karstumu un dzeltenais brīdinājums par augstu ugunsbīstamību.

Foto: press.lv

Atstājiet komentāru