2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Brīvdienās pūtīs brāzmains vējš, bet nākamnedēļ būs klāt salnas

Brīvdienās pūtīs brāzmains vējš, bet nākamnedēļ būs klāt salnas

Brīvdienās pūtīs brāzmains vējš, atsevišķos rajonos līs, bet jaunnedēļ būs vēsāks un sausāks laiks, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogalē pastiprināsies austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kas daudzviet arī būs brāzmains. Vietām, galvenokārt valsts dienvidos, gaidāms arī lietus. Jaunnedēļ, valstī ieplūstot vēsai gaisa masai, gaidāms auksts laiks - gaisa temperatūra diennakts gaišajās stundās ne būs augstāka par +10…+12 grādiem pēc Celsija.

Piektdien un sestdien teritorijas lielākajā daļā skaidrosies, mākoņains būs tikai dienvidrietumos, kur arī gaidāms lietus.

Pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kurš piektdien Kurzemē piekrastē, bet sestdien daudzviet brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Gaiss iesils vien līdz +10…+15. Svētdien mākoņu būs vairāk un arī nokrišņi gaidāmi valsts austrumu daļā. Vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, ziemeļiem un būs brāzmains, pakāpeniski kļūs vēsāks laiks.

Darba nedēļas pirmajā pusē virs Latvijas atradīsies plašs anticiklons. Vējš pamazam sāks pierimt, nokrišņi mitēsies un gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +3…+8 grādiem, vietām zāles virskārtā iespējama salna 0…-1 grāds, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra būs ap +10 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē un turpmākajās dienās Latvijai pietuvosies plaša ciklona rietumu mala, kura atnesīs siltāku, bet lietaināku laiku.

Atstājiet komentāru