2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī sāk applūst Krustpils saliņa, Daugavsala

Jēkabpilī sāk applūst Krustpils saliņa, Daugavsala

Jēkabpils novadā sākušas applūst Daugavas palienes, informē Jēkabpils novada dome. Jēkabpils novada pašvaldības Vides un civilās aizsardzības nodaļas vadītājs Ilmārs Luksts informē, ka ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils šodien atkal paaugstinājies līdz sešu metru atzīmei.

Sākušas applūst zemākās palienes Jēkabpils apkārtnē – Sakas salas palienes Salas pagastā, dārzkopības sabiedrība “Veselība” Ābeļu pagastā, tostarp pilsētā, Krustpils saliņa.  Iedzīvotāji aicināti netuvoties applūstošajām palienēm un nekāpt uz sasalušajiem ledus vižņiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidroloģiskajā stacijā Jēkabpilī šodien konstatēts ūdens līmeņa kāpums tikai par dažiem centimetriem, bet ledus un vižņu kustības un sastrēgumu dēļ citos Daugavas posmos ūdens līmeņa svārstības var būt lielākas.

LVĢMC palieņu applūšanas draudu dēļ izplatījis dzelteno brīdinājumu, kurā teikts, ka Daugavā pie Pļaviņām un Zeļķiem ir ledus sega. Daugavā lejpus Jēkabpils ir ledus sablīvējums, zem ledus vižņi. Gaisa temperatūrai paaugstinoties, Daugavā pie Jēkabpils iet ledus, kas izraisa krasas ūdens līmeņa svārstības. Tuvākajās dienās turpināsies atkusnis, gaidāmi nokrišņi, palielināsies Daugavas notece un posmā Jēkabpils - Zeļķi turpināsies ledus kustība. Zem ledus turpinās blīvēties vižņi. Gaidāms, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis šajā upes posmā turpinās paaugstināties un applūdīs zemākās vietas. 

Foto: Ilmārs Luksts
Attēlā: Applūdušas zemākās vietas Daugavsalā

Komentāri (0-1/1)

  • Saliņa
    16.12.2021 14:37
    Lukst, atsmel ar karoti ūdeni!

Atstājiet komentāru