2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Nedēļa būs vējaina, vēsa un ar puteņiem

Nedēļa būs vējaina, vēsa un ar puteņiem

Latvijā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, līdz ar to laiks būs lielākoties mākoņains, bieži sagaidīsim nokrišņus – lietu, slapju sniegu un sniegu, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien gan naktī, gan no rīta visā valstī gaidāms lietus, slapjš sniegs un sniegs. Naktī nokrišņi būs stipri un vietām sniega segas biezums palielināsies par 5-7 cm, pūšot brāzmainam vējam, brīžiem arī putinās.

Dienā vietām, galvenokārt austrumos, vēl jārēķinās ar nokrišņiem. Autovadītājiem ir jābūt ļoti uzmanīgiem - īpaši tiem, kas ziemas riepas jau nomainījuši pret vasaras riepām. Ceļi būs slideni, uz tiem veidosies apledojums, kā arī redzamība nokrišņu laikā būs pasliktināta.

Otrdien joprojām pūtīs brāzmains vējš - visā valstī vēja brāzmas sasniegs 15-18 m/s, naktī jūras piekrastē pat 20-24 m/s, tomēr no rīta vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un sāks pierimt. Gaisa temperatūra naktī un dienā būs 0…+4 grādu robežās.

Atkāpjoties ciklonam, trešdien laika apstākļi nedaudz uzlabosies.

Laiks būs mākoņains un vien palaikam gaidāms lietus, slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī gaidāma -1…-6 grādu robežās, piekrastē +1…-4 grādi, savukārt dienā gaiss iesils līdz +2…+6 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē no rietumiem Latvijai pietuvosies jaunais ciklons. Līdzīgi kā nedēļas sākumā, visā valsts teritorijā gaidāmi nokrišņi, vietām tie būs intensīvi - galvenokārt lietus un slapjš sniegs. Jau ceturtdien vējš sāks pastiprināties un piektdien visā valsts teritorijā brāzmās būs 15-20 m/s.

Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz -2…+4 grādi, bet dienas gaišajās stundās iesils līdz +3…+8 grādi.

Brīvdienās ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies - vējš pierims un nokrišņi ir gaidāmi tikai atsevišķos rajonos. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +2…-3 grādu atzīmei, savukārt diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs +2…+8 grādiem.

Foto: Jēkabpils novads/Facebook

Atstājiet komentāru