2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pašvaldības vides aizsardzības speciālisti reidu laikā Jēkabpils novadā Daugavā šogad atraduši 59 blokus nelegālo cigarešu (FOTO)

Pašvaldības vides aizsardzības speciālisti reidu laikā Jēkabpils novadā Daugavā šogad atraduši 59 blokus nelegālo cigarešu, kas nodoti policijai, liecina publicētā informācija pašvaldības tīmekļavietnē jekabpils.lv.

Jēkabpils novada pašvaldības Vides, dabas resursu un civilās aizsardzības nodaļa veic rūpnieciskās pašpatēriņa zvejas tiesību nomas procesa organizēšanu, līgumu slēgšanu publiskajās ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij. Līdz šim ir sagatavoti 27 rūpnieciskās zvejas nomas līgumi pašpatēriņa zvejai.

Novadā ir trīs ūdenstilpes, kurās tiek organizēta licencētā makšķerēšana - Baļotes ezers un Radžu ūdenskrātuve, kurās šo procesu organizē Jēkabpils novada pašvaldība, un Saukas ezers, kurā šo procesu organizē Saukas dabas parka biedrība.

Pašlaik notiek pašvaldības saistošo noteikumu projektu - licencētās makšķerēšanas nolikuma Baļotes ezerā un licencētās makšķerēšanas vēžošanas un zemūdens medību nolikuma Radžu ūdenskrātuvē - saskaņošana ar Zemkopības ministriju, Valsts vides dienestu un citām iestādēm.

Novada pašvaldības Vides, dabas resursu un civilās aizsardzības nodaļa veic arī ūdens bioloģisko resursu izmantošanas kontroli. Nodaļas vides aizsardzības speciālisti 2022.gada pirmajos trijos mēnešos sāka 32 administratīvā pārkāpuma procesus par makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu pārkāpumiem. Galvenokārt, konstatēta makšķerēšanas rīku skaita neievērošana, makšķerēšana bez makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes, kā arī mazizmēra zivju paturēšanu lomā.

Tāpat tika veiktas 68 tematiskās pārbaudes dažādās Jēkabpils novada ūdenstilpēs un ūdenstecēs. Reidu laikā tika izņemti 169 nelikumīgi zvejas un makšķerēšanas rīki.

Savukārt šomēnes jau sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem, bet pieci - par noteikumu par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos pārkāpšanu. Reidu laikā tika izņemti 29 nelegāli zvejas rīki, tajā skaitā 25 - bezsaimnieka rīki.

Reidu laikā Daugavā atrastas un Valsts policijas rīcībā nodotas nelegālās cigaretes, kopumā 59 bloki.

Ņemot vērā, ka novadā ir daudz ūdenstilpju un ūdensteču, ļoti svarīga ir iedzīvotāju iesaiste, lai sekmīgāk spētu konstatēt un novērst likumpārkāpumus, uzsver pašvaldībā. Tādēļ, novērojot zvejas un makšķerēšanas normatīvo aktu pārkāpumus, iedzīvotāji aicināti informēt novada vides aizsardzības speciālistus, zvanot pa tālruni 20288065 vai 29384370.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru