2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

13. gadu pēc kārtas Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā plīvos Zilais karogs

13. gadu pēc kārtas Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā plīvos Zilais karogs

Pēc vairāku gadu pārtraukuma šonedēļ Rīgā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, norisinājās Zilā Karoga pasniegšanas un sezonas atklāšanas pasākums klātienē. Divpadsmit labākās Latvijas peldvietas un viena jahtu osta arī 2022. gada sezonā ir saglabājušas tiesības pacelt Zilo Karogu – pasaulē populārāko un atzītāko tūrisma ekosertifikātu. Tiesības pacelt Zilo Karogu saglabājusi arī Radžu ūdenskrātuve, Jēkabpilī. Līdz ar to, tā būs jau 13. Zilā Karoga sezona pēc kārtas Radžu ūdenskrātuvē un kā liecina pašvaldības informācija, Zilais karogs mastā pie ūdenskrātuves tiks pacelts 27.maijā pulksten 15.00.

Zilais Karogs šogad piešķirts šādām peldvietām Latvijā: Liepājas pilsētas Dienvidrietumu peldvieta, Liepājas pilsētas Peldvieta pie Stadiona, Liepājas pilsētas Beberliņu peldvieta, Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvieta, Rīgas pilsētas Vecāķu peldvieta, Daugavpils pilsētas peldvieta Stropu Vilnis, Daugavpils pilsētas Stropu ezera peldvieta, Ventspils pilsētas pludmale, Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuves peldvieta, Kuldīgas novada Mārtiņsalas peldvieta, Limbažu novada Lielezera peldvieta un Saulkrastu novada Centra peldvieta. Zilais Karogs plīvos arī vienā Latvijas jahtu ostā – Liepājā, LSEZ jahtu ostā Liepāja Marina.

Zilā Karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu un piekrastes apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori, un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, šādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē. Iesaistoties kampaņā, pašvaldības apņemas īstenot arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas. Programmu īsteno starptautiskā organizācija FEE International, ko Latvijā pārstāv nodibinājums Vides izglītības fonds. Programma Latvijā tiek īstenota sadarbībā ar VARAM un piekrastes aizsardzībā ieinteresētajām pašvaldībām un institūcijām.

Avots: videsfonds.lv

Atstājiet komentāru