2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Nedēļas nogalē kļūs sausāks, saulaināks un siltāks

Nedēļas nogalē kļūs sausāks, saulaināks un siltāks

Naktī uz ceturtdienu Latviju šķērsos kārtējā plašā lietus zona, taču nedēļas nogalē laiks kļūs sausāks, saulaināks un siltāks, liecina prognozes.

Nākamajā naktī daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes rietumos nokrišņu daudzums sasniegs 15–25 milimetrus, bet valsts austrumos līs mazliet mazāk. Vietām austrumos iespējams arī pērkona negaiss. Temperatūra naktī noslīdēs līdz 8...12 grādiem.

Ceturtdien debesis brīžiem skaidrosies, bet brīžiem joprojām gaidāms lietus,  daudzviet arī pērkona negaiss, pūtīs stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās 12–17 metri sekundē. Vietām piekrastē, bet negaisa laikā arī no jūras attālākos reģionos – ap 20 metriem sekundē. Šāds vējš var nest nelielus postījumus, pārsvarā nolaužot atsevišķus kokus vai to zarus.

Gaiss iesils līdz 15...20 grādiem, vēsāks piekrastē – ap 12...14 grādiem.

Nedēļas nogalē līs maz, bieži laiks būs saulains, valdošie būs rietumu vēji, kas piektdien vēl būs brāzmaini, bet brīvdienās kļūs lēnāki. Iespējams, svētdiena būs vienīgā šīs nedēļas diena, kas visā valstī paies bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra naktīs būs pārsvarā 5...11 grādu robežās, piektdienas pēcpusdienā 15...20 grādi, brīvdienās – 17...22 grādi, piekrastē par dažiem grādiem vēsāks.

Arī nākamās nedēļas sākumā līs maz un temperatūra dienā būs ap 20 grādiem.  "Global Forecast System" šobrīd prognozē, ka nākamnedēļ pirmo reizi šogad gaisa temperatūra sasniegs +25 grādus, bet vairāki citi datormodeļi izskaitļojuši, ka atkal ieplūdīs vēsāks gaiss.

Atstājiet komentāru