2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Tiešraidē var vērot putnu barotavu pie Baļotes ezera

Tiešraidē var vērot putnu barotavu pie Baļotes ezera

Jēkabpils novada “Dabas resursu aizsardzības biedrība” nodrošina tiešraidi no putnu barotavas pie Baļotes ezera. Tiešraides kamera ir novietota pie Baļotes ezera biedrības aktivitāšu vietā, kempingā “Ezerkrasti”. Ikviens interesents 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā var sekot līdzi notikumiem barotavā. Tiešraides saite pieejama ŠEIT

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada Attīstības pārvaldes vadītājs Ilmārs Luksts stāsta, ka ideja izvietot tiešraides kameru pie putnu barotavas pieder bijušā Krustpils novada biedrībai “Dabas resursu aizsardzības biedrība”, kas tagad ir Jēkabpils novada nevalstiskā organizācija. Biedrība startējusi bijušā Krustpils novada nevalstisko organizāciju finansējuma konkursā un ieguvusi līdzekļus šādas barotavas izveidei. Pagājušajā ziemā tiešsaistes kamera tikusi izvietota pirmo reizi, šī ziema jau esot otrā, kad var vērot putnus barotavā. Par ēdienu spārnotajiem draugiem rūpējas “Dabas resursu aizsardzības biedrība”. Ilmārs Luksts zināja teikt, ka visbiežākie barotavas apmeklētāji esot zvirbuļi, novērotas arī zīlītes un dzeņi, tāpat arī kādi retāk sastopami putni – pelēkā dzilna, sīļi un pat vāvere.

Ilmārs Luksts atklāja, ka ir iecere pavasarī izvietot tiešsaistes kameru kādā no mazo putnu būriem pie Baļotes ezera, piemēram, zīlītes. Taču par to, kura putna būrī izvietot kameru, tikšot lemts pavasarī. Viņš arī piebilda, ka “Dabas resursu aizsardzības biedrība” ik pavasari pie Baļotes ezera izvieto daudzus putnu būrus.

Atstājiet komentāru