2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Pēc īsa aukstuma viļņa nedēļas nogalē nākamnedēļ atkal kļūs siltāks

Pēc īsa aukstuma viļņa nedēļas nogalē nākamnedēļ atkal kļūs siltāks

Pēc dažu dienu aukstuma viļņa, kas gaidāms šajā nedēļas nogalē, nākamnedēļ laiks Latvijā atkal kļūs siltāks, liecina prognozes.

Ceturtdienas naktī un priekšpusdienā daudzviet snigs un putinās, no jauna izveidosies vidēji 5–10 centimetrus bieza sniega sega.

Mazāk snigs Ziemeļvidzemē, kur sniega kārta būs tikai 1–3 centimetru biezumā, tādēļ gaidāmais aukstums var būt bīstams sējumiem un dārziem.

Ziemeļaustrumu vējš brāzmās sasniegs 13–18 metrus sekundē, bet Rīgas līča piekrastē Kurzemē pat 20–22 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra ceturtdien gan naktī, gan dienā būs no -5 grādiem Ziemeļvidzemē līdz 0...2 grādiem Kurzemes dienvidrietumos.

Nedēļas nogalē būtiski nokrišņi nav gaidāmi, debesis biežāk skaidrosies, dienās uzspīdēs saule, taču kļūs aukstāks. Piektdienas rītā gaisa temperatūra būs no -5 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz -18 grādiem vietām valsts austrumos, bet sestdienas rītā dažviet Vidzemē un Latgalē temperatūra būs pat ap -20 grādiem. Arī dienās saglabāsies ievērojams sals, Latvijas austrumos temperatūra saglabāsies zem -10 grādiem.

Svētdien kļūs par dažiem grādiem siltāks, bet jaunās nedēļas sākumā temperatūra sāks kāpt straujāk. Pirmdien Kurzemē, bet otrdien jau daudzviet Latvijā atgriezīsies atkusnis. Līdz ar siltāku laiku gaidāmi arī nokrišņi – sniegs, lietus un atkala.

Brīvdienās un jaunās nedeļas sākumā valdošie būs dienvidaustrumu, dienvidu vēji, kas svētdien un pirmdien atkal būs spēcīgi.

Atstājiet komentāru