2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Krustpils pagastā applūdis ceļa posms Kalnsētas - Grīvas kapi, pie Pļaviņām veidojas ledus sablīvējumi, izsludināts oranžais rīdinājums

Krustpils pagastā applūdis ceļa posms Kalnsētas - Grīvas kapi, pie Pļaviņām veidojas ledus sablīvējumi, izsludināts oranžais rīdinājums

Veidojoties vižņu sablīvējumam Daugavas un Aiviekstes satekā, Jēkabpils novada Krustpils pagastā ir applūdis ceļš, posmā Kalnsētas-Grīvas kapi.

Šobrīd šis ceļa posms slēgts līdz samazināsies ūdens līmenis. Nepieciešamības gadījumā iedzīvotājiem lūgums sazināties ar Jēkabpils novada Krustpils pagasta pārvaldes saimniecības vadītāju tel.nr. 26602676.

Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka Pļaviņu ūdenskrātuvē turpina kustību ledus sablīvējums, tā "astes" daļā intensīvi iet un blīvējas vižņi un ledus. Pļaviņu ūdenskrātuvē novērojamas krasas ūdenslīmeņa svārstības. No upes augšteces posmiem klāt nāk jaunas vižņu un ledus masas. Applūst zemākās vietas Aiviekstes grīvas rajonā. Turpināsies vižņu blīvēšanās, ūdenslīmeņa svārstības un teritoriju applūšana.

Aizkraukles un Jēkabpils novadā izsludināts oranžās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni, kas būs spēkā vismaz līdz pirmdienai, 9.janvārim.

Pēdējā diennaktī applūdušas zemākās vietas pie Aiviekstes grīvas. Pļaviņu ūdenskrātuvē turpina kustību ledus sablīvējums, tā "astes" daļā intensīvi iet un blīvējas vižņi un ledus, vērojamas krasas ūdens līmeņa svārstības.

No upes augšteces nāk klāt jaunas ledus masas, tādēļ turpināsies vižņu blīvēšanās, ūdens līmeņa svārstības un teritoriju applūšana, prognozē hidrologi.

Lielākajā daļā upju ūdens līmenis krītas, daudzviet - strauji. Lielajā Juglā pie Zaķumuižas ūdens līmenis kopš ceturtdienas pazeminājies jau par diviem metriem.

Ne tikai Daugavā, bet arī citās upēs atsevišķos posmos iespējams ūdens līmeņa kāpums ledus sablīvējumu dēļ.

Laika prognozes liecina, ka svētdien Kurzemē un nākamnedēļ arī pārējā valstī gaisa temperatūra pakāpsies līdz nullei un nedaudz augstāk, palaikam līs un snigs.

Meteorologi aicina:esi gatavs pasargāt sevi un savu īpašumu., jo ir Iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana. Var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams, būs nepieciešama evakuācija. Iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās. 

Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs latvijas austrumu rajonos, tajā skaitā Jēkabpils novadā un Aizkraukles novada Pļaviņās ir izsludinājis oranžo ūdens līmeņa brīdinājumu.

Atstājiet komentāru