2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Daugavā pie Jēkabpils, aizsargdambim piegulošajās ielās iespējama pagrabu applūšana

Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos Daugavā pie Jēkabpils, aizsargdambim piegulošajās ielās iespējama pagrabu applūšana. Kā ziņo, aculiecinieki, atsevišķās vietās pagrabos jau ir ieplūduši plūdu ūdeņi.

Ūdens līmenim paaugstinoties, šodien  Kārļa Skaubīša, Krasta, Pļaviņu, Dārznieku, Zvanītāju un citās aizsargdambim pieguļošajās ielās, gar aku grodiem veidojas ūdens sūces. Lēnām applūst piebraucamie ceļi. Šobrīd šajās teritorijās ir iespējama dārzu, pagrabu, un piebraucamo ceļu applūšana.

Civilās aizsardzības dienests lūdz atslēgt pagrabos elektroierīces, pārkārtot uz augstākiem plauktiem pārtikas krājumus un parūpēties par mājdzīvniekiem.

Nepieciešamās palīdzības gadījumos,iedzīvotāji aicināti sazināties ar izpilddirektoru Uldi Skreiveru mob.tel. 25416435,  namu apsaimniekotājiem vai zvanīt uz ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Aktuālā informācija par situāciju Daugāvā liecina, ka Pļaviņu ūdenskrātuvē saglabājas paaugstināts ūdenslīmenis. Turpinās vižņu blīvēšanās, ūdenslīmeņa svārstības un teritoriju applūšana. Ūdenslīmenis šodien pusdienlaikā Pļaviņās bija 10,12 metri virs stacijas "0" atzīmes. Kritiskā robeža ūdens līmenim pie Pļaviņām ir 11 metri. Arī Zeļķos, lai arī nedaudz krities, tomēr saglabājas augsts ūdens līmenis – 7, 82 metri virs stacijas "0" atzīmes, savukārt Jēkabpilī pusdienlaikā ūdens līmenis bija 6, 62 metri virs stacijas "0" atzīmes, kas ir tuvu kritiskajai robežai. Turklāt ūdenslīmenim ir tendendece svārstīties un dažubrīd tas pietuvojas gandrīz 7 metru atzīmei. Līdz oranžajam kritērijam jeb ļoti augstam ūdenslīmenim palikuši vien 2 cm. Gaidāms, ka tuvāko stundu laikā šī atzīme tiks pārsniegta. Līdz ar to šajā apkārtnē applūdušas plašākas teritorijas – pilsētā applūdusi Krustpils saliņa, lejpus Jēkabpils – autobusu parka teritorija, Sakas sala, Gravāni un citas zemākas vietas.

Atstājiet komentāru