2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,91 metru atzīmi (FOTO)

Sestdienas rītā pulksten 8.50 ūdenslīmenis Daugavā sasniedzis 8,91 metru virs noteiktās nulles atzīmes. Ūdens līmenis Daugavā ir pārsniedzis dambja augstuma atzīmes, un vižņus, kā arī ūdeni notur tikai betonētais izcēlums, informē Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (LZP).

Viņš norāda, ka situācija Jēkabpilī ir nemainīgi dramatiska. Ledus masa Daugavā brīžam pakustās, bet kopumā stāv turpat, kur bija. Ūdens līmenis esot pārsniedzis vēsturisko plūdu līmeni.
Visu nakti Jēkabpils atbildīgie dienesti sadarbībā ar uzņēmējiem stiprināja Daugavas aizsargdambi. Raivis ragainis informē, ka visu nakti turpinājusies dambja stiprināšana. Ūdens pāri dambim vēl neiet, taču ir vietas, kur ūdens spraucas tam cauri. Pie Daugavkrastiem dambja nav, tāpēc tur ūdens iegājis pilsētā, appludinot Mežrūpnieku, Zvejnieku, Laivu, Priežu ielas un to apkārtni, kā arī Ošukalna teritoriju, autoceļu Jēkabpils-Dunava, taču ledu sev līdzi ūdens uzplūdi nav nesuši. Pa nakti ir applūdusi arī Rīgas iela Krustpils pusē, tā slēgta transporta kustībai.

Teju 200 klientiem Jēkabpilī drošības apsvērumu dēļ atslēgta elektroapgāde, informē AS "Sadales tīkls". Rūpējoties par iedzīvotāju drošību, uz laiku veikti lokāli elektroapgādes atslēgumi 189 klientiem plūdu skartajās teritorijās Jēkabpilī un Jēkabpils novada Ābeļu un Kūku pagastā.

Pilsētas centrā vērojama vižņu kustība Daugavā. Turpinās aizsargdambja stiprināšana, bet pilsētā pamazām applūst arvien plašākas teritorijas.

Pie Zeļķu tilta ūdens līmenis ir stabils, augšpus Jēkabpils turpinās ūdens līmeņa pakāpeniska pazemināšanās. Pie Pļaviņām ūdens līmenis nedaudz svārstās un tas nav bīstami augsts.

Sarkanās pakāpes brīdinājums par plūdiem Jēkabpils novadā pagaidām pagarināts līdz plkst.14 svētdien, 15.janvārī.

Hidrologi norāda, ka situācija neuzlabojas, jo no upes augšteces turpina nākt klāt jauni vižņi un Jēkabpils novadā applūst plašas teritorijas.

Atstājiet komentāru