2024.gada 28. septembris

Lana, Sergejs, Svetlana

Jēkabpilieši ar mīlestību seko līdzi gulbju ceļam no Radžu ūdenskrātuves uz Daugavu (VIDEO)

Jēkabpilieši ar mīlestību seko līdzi gulbju ceļam no Radžu ūdenskrātuves uz Daugavu (VIDEO)

Svētdien, 9.jūnijā gulbju ģimene devas ceļā no Radžu ūdenskrātuves līdz Daugavai. Aculiecinieki stāsta, ka gulbji mazos veduši pa Jēkaba ielu līdz klosterim un tālāk uz Daugavu, ceļā mazajiem putniem atļaujot atpūsties un pacietīgi gaidot.

“Cik spēcīgas jūtas ir Gulbju ģimenei! Pulksten 16.00 viņi bija Jēkaba un Jaunās ielas krustojumā. Pēc stunas jau Jēkaba 45 – 54 māju rajonā. Putni vēroja un atļāva saviem mazuļiem atpūsties peļķē, kura tīko bij pielijusi pēc lietus. Pulksten 19.38 gulbju ģimene jau bija pie Klostera Brīvības ielā. Šo putnu mīlestība un ģimeniskums ir nenovērtējams. Es viņu ceļu vēroju tikai piecas stundas, kā viņi gāja ar saviem pieciem mazajiem gulbēniem, bet, cik ilgi un neatlaidīgi viņi vakar soļoja pa vienu no garākajām ielām Jēkabpilī – Jēkaba ielai līdz Daugavai, gandrīz visu dienu pavadot ceļā,” portālam Radio1.lv raksta Edīte Kāpostiņa.

Viņa Radio1.lv atsūtīja foto, kur gulbji redzami ejot pa Jēkaba ielu, kā arī nelielu video ar gulbjiem.

Savukart jēkabpiliete Silvija Tumanova putnus ceļā sastapa, braucot ar auto. Arī viņa dalījās ar foto, kur putni nobildēti Jēkaba un Pasta ielas krustojumā. Silvija atzīmē, ka autovadītāji, tāpat kā iedzīvotāji, kuri viņus pavadīja,  pret gulbjiem izturējusies ar pacietību un mīlestību.

“Esmu sajūsmā par cilvēku izturēšanos. Mani apturēja pirms līkuma un lūdza braukt lēni un uzmanīgi. Vairāki cilvēki gāja ar gulbjiem visu ceļu un palīdzēja šķētsot ielas. Pēdējā krustojumā ar Brīvības ielu mazuļi pēkšņi izlēma, ka ir piekusuši, un apgūlās ielas vidū atpūsties. Mašīnu rinda pacietīgi gaidīja. Gulbji veiksmīgi nokļuva līdz Daugavai pie Pareizticīgo klostera,” stāsta Silvija Tumanova.


Svētdienas vakarā gulbju ģimene veiksmīgi sasniedza Daugavu iepretim pareizticīgo klosterim.

 

Atstājiet komentāru