2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Koknesietis Daugavā izvelk varenu lomu

Koknesietis Daugavā izvelk varenu lomu

Varens loms gadījies koknesietim Atim Dukam: murdā ticis sams, kura garums pārsniedz divus metrus, bet svars — vairāk nekā 80 kilogramu, informē portāls staburags.lv. 

Lielais loms gūts Daugavā pie Kokneses ar murda palīdzību.
 

Makšķernieki bijuši trijatā un laimīgā kārtā dabūjuši samu laivā. Liela un spēcīga zivs, pusstundu nācies gaidīt, kamēr nomierinās. Kad iedarbināja laivu, bija tāds lēciens! Labi, ka makšķernieks bijis ļoti tuvu klāt. Tā, viņam virsū sēžot, līdz krastam dabūjuši zivi. Trijatā vilkuši krastā, labi, ka bijis traktors un tā zivi varēja pacelt.


Diemžēl svaru precīzi nevarot pateikt. Kad samu izvilka, bija jau vēls vakars, un nevarēja tikt pie kārtīgiem svariem. Pieejami bijuši svari, uz kuriem cilvēks var nosvērties, rādīja 77 kilogramus. Konsultējoties ar citiem makšķerniekiem, Atis sapratis, ka sama svars varētu pārsniegt 80 kilogramu. Augums ir precīzi nomērīts — 2,30 metri.

Pie tik varena loma Atis ticis pirmo reizi. Lielais loms jau ir nogaršots gan kūpinātā veidā, gan galertā. Garšīgs tas ir, ja vispirms tiek iemarinēts un tad grilēts.

Atis Duks makšķerē kopš bērnības, bet par kaislīgu makšķernieku sevi nesauktu. Vairāk makšķerēšanai pievērsies pēdējos četrus gadus, kad ierodas Koknesē.

Foto: staburags.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Murda
    09.08.2024 16:47
    Riktīgs ""makšķernieks""

Atstājiet komentāru