2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Izglītības pārvaldi vadīs Juris Līcis

Jēkabpils Izglītības pārvaldi vadīs Juris Līcis

Šodien Jēkabpils pilsētas domes sēdē par Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītāju tika apstiprināts līdzšinējais Jēkabpils Tālākizglītības un tehnoloģiju centra direktors Juris Līcis.

Pēc apstiprināšanas amatā Līcis pateicās par viņam izrādīto uzticību, kā arī solīja nodrošināt kvalitatīvu Jēkabpils izglītības iestāžu darbu, infrastruktūras attīstību, pedagoģiskā personāla izglītošanas un kompetenču pieejā balstītu mācību saturu.

“Darīšu visu, lai kopā varētu strādāt pie Jēkabpils izglītības iestāžu kvalitatīva darba nodrošinājuma, pie infrastruktūras attīstības, kā arī pedagoģiskā personāla izglītošanas un kompetenču pieejā balstītu mācību saturu,” Juris Līcis sacīja pēc apstiprināšanas amatā un pateicās par izrādīto uzticību.

Līcis 1995.gadā pabeidzis Latvijas Universitāti, iegūstot kvalifikāciju "Izglītības darba vadītājs", kā arī nepārtraukti paaugstinājis savu profesionālo kvalifikāciju dažādos kursos. No 1994.-2009.gadam Līcis bija Viesītes arodvidusskolas direktors, no 2009.gada līdz 2013.gadam – Viesītes novada domes priekšsēdētājs un no 2014.gada - Jēkabpils Tālākizglītības un tehnoloģiju centra direktors. 

Radio1.lv Jurim Līcim jautāja, kāda bija viņa motivācija, startējot konkursā un kādi būs pirmie soļi jaunajā amatā.

“Visa mana profesionālā dzīve ir bijusi saistīta ar izglītības jomu un šajā virzienā vēlos turpināt savu karjeru izglītības jautājumi man ir tuvi sirdij. Es jau ilgāku laiku vadīju Jēkabpils Tālākizglītības un tehnoloģiju centru un man ir zināma izglītības situācija pilsētā. Viens no pirmajiem darbiem jaunajā amatā būs iepazīšanās ar visām trim struktūrvienībām, kas ir Jēkabpils Izglītības pārvaldes pakļautībā – Izglītības nodaļu, Tālākizglītības un tehnoloģiju centru un Iekļaujošās izglītības centru, šo iestāžu kolektīviem un materiāltehnisko bāzi. Visas struktūrvienības atrodās izkaisīti dažādās pilsētas vietās, svarīgs ir arī telpu jautājums. Protams, tikpat aktuāls jautājums ir komandas veidošana un izglītības stratēģijas plāna īstenošana, sadarbībā ar izglītības iestāžu vadītājiem, skolēniem un viņu vecākiem,” saka Juris Līcis.

Konkurss uz Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītāja amatu tika izsludināts, jo līdzšinējā Izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa jau ilgāku laiku pilda Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Jēkabpils pilsētas domes izsludinātajam konkursam un jaunizveidotās struktūrvienības Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītāja amatu bija pieteikušies četri pretendenti.  Līča kandidatūrai Jēkabpils izglītības pārvaldes vadītāja amatam apstiprinājusi arī Izglītības un zinātnes ministrija.

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītāja amata pienākums Līcis sāks pildīt no 1.maija.

Komentāri (0-2/2)

  • es
    02.07.2018 18:36
    tur jau nebija variantu no tiem ,kas bija pieteikušies,vienīgais sakarīgākais pretendents!
  • Jo
    02.07.2018 18:36
    jo pareizajā partijā! zaļais!

Atstājiet komentāru