2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Iedzīvotāja: Jēkabpils dome lūdz neatskaņot atbildes uz rēķiniem

Iedzīvotāja: Jēkabpils dome lūdz neatskaņot atbildes uz rēķiniem

Jēkabpils iedzīvotāja, angļu valodas skolotāja, kuras bērni mācās vienā no pašvaldības interešu izglītības iestādēm, vērsa redakcijas Radio1.lv uzmanību uz faktu, ka Jēkabpils dome e-pastos lieto angļu valodā gramatiski nepareizu, kļūdainu vārdu. Šādas vēstules jeb rēķinus par bērnu izglītošanos, viņa saņem jau ilgstoši, nesagaidot, kad pašvaldības speciālisti beidzot pamanīs gramatikas kļūdu, nolēmusi uz to vērst mediju uzmanību.

“Jēkabpils pilsētas pašvaldība, sūtot iedzīvotājiem rēķinus vai citus dokumentus, (Red.piez. - arī ziņas medijiem), no mājaslapas norādot, ka uz e-pastu nav jāatbild, jo tas sūtīts automātiski, lieto gramatiski nepareizu vārdu angļu valodā, vārdu kāda īsti nav - no-replay, ko varētu tulkot - kā neatskaņot, nevis gramatiski pareizo variantu - no-reply, kas tulkojas kā – neatbildēt,” saka Anna.

Idzīvotājas aizrādījumu adresējām Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniecei Laurai Afanasjevai. Viņa sniedza īsu lakonisku atbildi: “Paldies par vērību. Bija ieviesusies drukas kļūda. Adrese ir izlabota uz no-reply.”

Pēc iedzīvotājas un Radio1.lv signāla, Jēkabpils dome turpmāk iedzīvotājiem vairs nelūgs neatskaņot rēķinus un citus dokumentus.

Attēlā: Salīdzinājumam - pareizs, gramatisks epasts, ko sūta citi portāli, piemēram, failiem.lv un kļūdains, ko ilgstoši saviem klientiem sūtīja Jēkabpils dome.

Atstājiet komentāru