2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils mērs darba vizītē apmeklē Azerbaidžānu

No 15. līdz 20. oktobrim Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis Latvijas pašvaldību vadītāju delegācijas sastāvā darba vizītē apmeklēja Azerbaidžānu.

Kā informāja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece ārējo sakaru jautājumos Elita Kresse, Latvijas delegācija tikās ar Azerbaidžānas Pašvaldību asociācijas vadību un viesojās vairākās sadraudzības pašvaldībās, kur pārrunāja abu valstu pašvaldību līdzšinējo sadraudzību un turpmākās sadarbības iespējas. Delegācija tikās arī ar Latvijas Republikas vēstnieku Azerbaidžānā Juri Maklakovu, apmeklēja Surahanas un Abšeronas rajona pašvaldības.

Atgādināsim, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldībai ir noslēgts sadarbības līgums ar Suruhani rajona Garačuhuras pašvaldību Azerbaidžānā un tās mērķis ir sadarboties, lai veicinātu pieredzes apmaiņu, uzlabotu darbību ekonomikas, sociālās un ekoloģiskās attīstības programmu sagatavošanā un ieviešanā, radītu iespējas ieviest kopīgus projektus vietējās ekonomikas, sociālo jautājumu, pakalpojumu sniegšanas iedzīvotājiem jomās, organizētu kopīgus pasākumus, lai izplatītu azerbaidžāņu un latviešu nacionālās tradīcijas un popularizētu kultūras mantojumu starp iedzīvotājiem, kā arī organizētu pašvaldības kolektīvu koncertus un lietišķās mākslas un bērnu mākslas izstādes.