2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vīpes pagastā oktobrī uz ceļa pamestie kucēni meklē mājas (FOTO)

Jēkabpils dzīvnieku patversme sociālajā vietnē Facebook publicējusi informāciju, ka mājas un labus saimniekus sev meklē kucēni, kas oktobrī tika atrasti pamesti Vīpes pagastā.

«Vēlamies atrast labas mājas mūsu kucēniem, Vokeram un Vikijai, kuri bija atrasti Vīpes pagastā, ceļa malā, oktobra beigās. Kucēni vēlas atrast saimniekus, kuri viņus nekad nepamestu, kuri veltītu laiku kucēniem, mācītu tos, spēlētos ar viņiem,» rakstīts Jēkabpils dzīvnieku patversmes publikācijā sociālajā vietnē Facebook. 

Jēkabpils dzīvnieku patversmes darbinieki atzīmē, ka šobrīd kucēni mācās staigāt ar pavadu. 

Tāpat tiek norādīts, ka Vokers un Vikija izaugs par vidēja izmēra suņiem, ir draudzīgi, mīļi un ļoti dzīvespriecīgi. 

Ja kāds vēlas iepazīties ar šiem draudzīgajiem kucēniem un tos adoptēt, aicināti doties uz Jēkabpils dzīvnieku patversmi. Tālrunis saziņai - 28 342 253.

Jau ziņots, ka oktobra nogalē Vīpes pagasta pārvaldes saimniecības vadītājs Juris Puriškevičs uz ceļa atrada trīs bezpalīdzības stāvoklī pamestus kucēnus, nobildēja dzīvniekus, ievietoja foto sociālajā vietnē Facebook ar norādi, cik nežēlīgi cilvēki izturas pret mazajiem suņukiem un atstāja dzīvniekus, kur atradis uz ceļa. Vēlāk, tās pašas dienas pēcpusdienā jēkabpiliete Marija Pentjukova devās suņukus meklēt un pēc vairāku stundu meklēšanas arī atrada un nogādāja dzīvnieku patversmē. Šis gadījums izsauca plašu rezonansi sabiedrībā, jo amatpersona, kas kucēnus atrada bija atbildīgs parūpēties par suņuku tālāko likteni, nevis rīkoties tāpat, kā suņuku saimnieki, kas dzīvniekus izmeta bojāejai. Vairākkārt redakcijai Radio1.lv ir jautāts, kāds bija šī notikuma turpinājums saistībā ar amatpersonas saukšanu pie atbildības par šādu rīcību. Pagājušajā gadā pēc šī notikuma, tiekoties ar vietējiem medijiem preses konferencē, Jēkabpils novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers sacīja, ka ar Vīpes pagasta pārvaldes saimniecības daļas vadītāju Juri Puriškeviču notikušas pārrunas un viņš ļoti nožēlojot savu rīcību, pārdzīvojot notikušo un esot pilnībā izpratis savu nodarījumu, tāpēc nekas vairāk, kā pārrunas ar domes vadību, nekāds sods par kucēnu pamešanu Jurim Puriškevičam netika piemērots.

Foto: Jēkabpils dzīvnieku patversme.


Saistīta ziņa: Vīpes pagasta saimnieka uz lauku ceļa atrastie un atstātie kucēni, pateicoties nevienaldzīgai jēkabpilietei, veiksmīgi izglābti (FOTO)

Komentāri (0-1/1)

  • Deputātiem!
    05.02.2024 16:39
    Tik ļoti pārdzīvo, nu tik ļoti, ka izbēga no soda! Kad pašvaldība izbeigs piekopt praksi - aizstāvēt savus darbiniekus, kuri pārkāpj likumus??? Kad??? Deputāti, Ppārskatiet šo lietu, un lai vainīgais saņem sodu! Padomājiet, ja jūs pašus nosalušus un badā atstās likteņa varā, jūs piedosiet, ja palaimēsies izdzīvot?? Simts procenti, ka NĒ!!! Nenormāla un nelikumīga ir pašvaldības ricība!

Atstājiet komentāru