2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī, Ķieģeļu ielā dedzis sadzīves atkritumu konteiners un laukuma iežogojums (FOTO)

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 11 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Ķieģeļu ielā Jēkabpilī dega atkritumu konteiners 6 m2 platībā. 

Jēkabpils novada Variešu pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nolūzušu koku. 

Mālu ielā Jēkabpilī kūla dega 5000 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Diemžēl katru pavasari ievērojami dienesta resursi tiek tērēti kūlas ugunsgrēku dzēšanai. VUGD aicina cilvēkus aizdomāties, ka tajā laikā, kamēr ugunsdzēsēji glābēji dzēš degošo kūlu, kādam iespējams ir nepieciešama palīdzība, bet to nevar operatīvi sniegt, ja visi tuvākie dienesta resursi ir iesaistīti kūlas ugunsgrēku dzēšanā. VUGD aicina Lieldienu brīvdienas pavadīt droši, neizraisot apzinātus ugunsgrēkus! Nededzini kūlu un, iespējams, tu kādam izglābsi dzīvību!

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 71 izsaukumu – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem 21 kūlas ugunsgrēku dzēšanu un divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru