2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Atašienes folkloras kopai „Vīraksne” tapis pirmais videoklips (FOTO) (VIDEO)

Atašienes folkloras kopai „Vīraksne” tapis pirmais videoklips (FOTO) (VIDEO)

Klāt rudens - ražas laiks. Ar saviļņojošu notikumu tas iesācies Atašienes folkloras kopai „Vīraksne”, jo šoruden, 22.septembrī, Krustpils novada pašvaldības konferenču zālē savu pirmizrādi piedzīvoja videoklips, kas tapis kopas izpildītajai dziesmai „Es savai maizeitei”.

 

Dziesmas videoklipa iniciatore un veidotāja ir režisore Inga Nestere, un tas tapis kā sirsnīgs piemiņas veltījums „Vīraksnes” dibinātājai un vadītājai, kā arī uzcītīgai tautas kultūras mantojuma sargātājai, kura nu jau min aizsaules takas –Valentīnai Mičulei.

 

Videoklips veidots sadarbībā ar Aglonas „Maizes muzeju”, par ko īpašs paldies sakāms tā vadītājai Vijai Kudiņai, kura turpina nest senču gudrības maizes cepšanā arī 21.gadsimtā. Savukārt, dziesmu klipam iedziedāja ilggadējās folkloras kopas dalībnieces jeb „Vīraksnes” kodoliņš - Anna Zalāne, Veronika Bojāre, Rita Seņkova un Veronika Karaseva. Tā filmēšanā piedalījās arī V. Mičules audzēkņi - Nauris Putniņš, Edvīns Upenieks un Guntars Karāns.

 

Pateicība, par atbalstu videoklipa tapšanā, jāsaka arī Atašienes kultūras nama vadītājai Vēsmai Turkopolei, kura klipa aktieriem – kopas dalībniekiem, sarūpēja tautiskos tērpus.

 

Īpašs mirklis klipā, godinot folkloras kopas vadītājas piemiņu, ir video fragments, kurā dziedam redzama un dzirdama pati Valentīna. Kā atzīst režisore, šis ir viens no retajiem dokumentālajiem video kadriem, kurā uzstājamies redzama šī uzņēmīgā sieviete. „Saistībā ar „Vīraksni” Valentīnai bija kāds sapnis - ierakstīt kopas izpildīto dziesmu repertuāru audio formātā, tādējādi saglabājot šo unikālo kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm. Man prieks, ka nedaudz, bet viņas sapnis ir īstenojies. Tā ir cieņa un gods, ko veltu Valentīnai Mičulei", teic I. Nestere.

 

{videobox}aTrw5s78xxk{/videobox}

Aleksandra Ugrika

Režisores asistente

Foto: publicitātes

Atstājiet komentāru