2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10 populāri vīrieši, kuri agrāk bija sievietes (FOTO)

10 populāri vīrieši, kuri agrāk bija sievietes (FOTO)

Ikviena sieviete ir sapņojusi kaut uz vienu dienu kļūt par vīrieti. Taču dažām šī vēlme ir tik nepārvarama, ka rezultātā ir darbs vissmalkākajiem plastikas ķirurgiem un neirologiem. Tā kā mūsdienās robežas starp seksuālo identitāti un dzimumiem tiek straujā tempā grautas, piedāvājam iepazīties arr desmit pasaulē zināmiem un veiksmīgiem vīriešiem, kuri agrāk bija sievietes.
 
 Sava ķermeņa fotogrāfs Lorēns Kamerons
 
kamerons
 
Šobrīd 54 gadus vecā Lorēns Kamerons ir plikgalvains aptoteovēts vīrietis, fotogrāfs, rakstnieks un sabiedriskās dzīves aktīvists. Taču Lorēns piedzima kā meitenīte Lorēna, turklāt angļu valodas specifikas dēļ viņam pat nebija jāmaina vārds.

Aptuveni 16 gadus vecumā Lorēna sievietes ķermenī sajutās pavisam nelāgi, un tad arī sakās viņas ceļš uz kļūšanu par vīrieti. Aptuveni tajā laikā viņa sāka aizrauties arī ar fotografēšanu.

Lai uzskatāmi parādītu, ka arī transseksuāļi ir cilvēki, Lorēns daudz fotografējis savu ķermeni un izdevis transseksuāļu vidū ļoti populāru fotogrāfiju grāmatu Body Alchemy: Transsexual Portraits.
 
kameronspirms kameronspec
 
Vīrietis ar sieviešu dzimumorgāniem – Baks Eindžels
 
baks
 
Kādreiz Baks bija visai veiksmīga un pieprasīta modele, tomēr sievietes ķermenī viņš jutās slikti, tāpēc kļuva par vīrieti. Tiesa, dzimumorgānu operācija viņam nav veikta, tāpēc Baks pats sevi lepni dēvē par The Man with a Pussy.

41 gadu vecais vīrietis ir lektors, akvokāts, rakstnieks, bet lielāko slavu viņš iemantojis kā pornogrāfisko filmu producents un aktieris.

Viena no viņa slavenākajām filmām saucas Allanah Starr's Big Boob Adventures, kurā Baks mīlējas ar citu transseksuāli - sievieti, kura agrāk bijusi vīrietis.
 
 
Aeins Hārvijs – komiķis, kurš izsmej pats sevi
 
haarvijs
 
Aiens Hārvijs ir visai populārs amerikāņu stand-up stila komiķis. Jau būdams pavisam maza meitenīte, viņš juta, ka kaut kas nav pareizi, un sāka arī attiecīgi ģērbties.

19 gadus vecumā meitenei šķita, ka viņa ir homoseksuāla, bet 32 gadu vecumā viņa izgāja pilnu metamorfozo operāciju kursu un oficiāli kļuva par vīrieti.

Pēdējos 10 gadus Hārvijs darbojas kā komiķis, turklāt savos priekšnesumos bieži vien smejas par cilvēkiem, kas mainījuši dzimumu, nesaudzējot arī pats sevi.

Steroīdu izraisīta piespiedu operācija – Andreass Krīgers
 
kriigers
 
Savulaik Heidija Krīgere bija pazīstama VDR vieglatlēte, 1986. gadā Eiropas čempionātā izcīnot zelta medaļu lodes grūšanā. Tiesa, vēlāk tika atzīts, ka šī uzvara izcīnīta, pateicoties lielam daudzumam anabolisko steroīdu un hormonālo preparātu, kas bija ierasta prakse VDR sportā.

1990. gadā Heidija pameta lielo sportu un drīz vien mainīja dzimumu. Intervijā žurnālam New York Times viņa atzinās, ka tas faktiski noticis piespiedu kārtā - kopš agra vecuma lietojot steroīdus, viņa sāka izskatīties kā vīrietis, kas pilnībā mainīja viņas dzīvi, līdz vieglāk šķitis patiešām kļūt par vīrieti.

Heidija, tagad Andreass, ir precējies ar bijušo austrumvācu peldētāju Uti Krauzi, kura arī ir kļuvusi par upuri VDR sporta funkcionāru pretdabiskajai tieksmei pēc izciliem rezultātiem.
 
kriigerspirms kriigerspeec
 
Čezs Bono – dziedātājas Šēras miesīgais bērns
 
bono

2010. gada maijā slavenās dziedātājas Šēras meita Čestitija Sana pārstāja būt sieviete un oficiāli kļuva par vīrieti Čezu Salvatori. Lai gan Šēra medijiem tolaik stāstīja, ka atbalstīs meitu viņas jauna dzīvē, šķiet, viņa ar to nav spējusi samierināties.

Kā vēsta ārvalstu mediji, māte Čezam esot lūgusi pārtraukt komunikāciju, un jau diezgan ilgu laiku viņi nav ne tikušies, ne arī sazvanījušies.

Meitas kļūšana par dēlu Šērai bijis liels trieciens. Viņa centās sadraudzēties ar jauno Čezu, tomēr nespēja pieņemt kardinālās izmaiņas viņas ķermenī un uzvedībā.
 
Pats grūtākais esot bijis piezvanīt Čezam uz mājām un automātiskajā atbildētājā izdzirdēt vecu ierakstu, kas veikts meitas balsī. Dziedātāja esot lūgusi atdot viņai šo kaseti, jo tā ik reizi atgādinājusi par to, ka meita ir zudusi uz mūžiem.

Šēras un Sonija (Salvatores) Bono vienīgais bērns Čestitija Sana Bono piedzima 1969. gadā, un vārdu vecāki viņai ielika par godu filmai Chastity ("Šķīstība"), kuru dziedātāju pāris veidoja kopā.

Tomēr Čestitija visu laiku izjuta sevi kā vīrieti sievietes ķermenī, līdz 2009. gada jūnijā izšķīrās par hormonālās terapijas kursu un dzimuma maiņas operāciju, no simpātiskas meitenes kļūdama par patuklas miesas būves vīrieti.

"Es cienu vīrišķību, kas nepieciešama, lai to visu izturētu preses uzmanības centrā. Lai gan pagaidām es to nesaprotu, es tomēr centīšos palīdzēt. Vienīgais, kas nekad nemainīsies - tā ir neizmērojamā mīlestība pret manu bērnu," pēc Častitijas dzimuma maiņas operācijas presei stāstīja Šēra.

Šēras bērns ir arī aktieris, nu jau izjukušas mūzikas grupas Ceremony līderis, vairāku grāmatu autors, aktīvs geju un lesbiešu tiesību aizstāvis.

Čezs, kurš jau četrus gadus ir kopā ar mīļoto sievieti un seksa partneri (deviņdesmito gadu sākumā Čestitija sevi vēl uzskatīja par lesbieti), dzimuma maiņas operāciju nosaucis par "labāko lēmumu savā dzīvē".

Pēc operācijas Čezam sākās problēmas ar lieko svaru, tāpēc viņš sāka piedalīties dažādos realitātes šovos, kuros ir iespēja kļūt vieglākam, piemēram, Dejo ar zvaigzni. Vēlāk viņš sāka filmēties TV šovā Dakteri, kas veltīts veselīgam dzīvesveidam, un jau nometis 20 kilogramus svara.
 
bonopirms  bonopeec
 
Transpersonu tiesību aizstāvis Raiens Salanss
 
salanss
 
33 gadus vecais Raiens Salanss ir ASV labi pazīstams seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvis. Viņš ne reizi vien uzstājies televīzijā un publiski stāstījis par savām sajūtām pēc kļūšanas par vīrieti.

"Daudzus gadus bija sajūta, ka es atrodos nepareizā ķermenī," tipisko stāstu atkārtojis Raiens, un tas viņam licis iziet hormonālo terapiju un veikt dzimuma maiņas operāciju.

Tomass Bītijs – pirmais vīrietis, kuram piedzimis bērns
 
biitijs

Tomass Bītijs vēsturē iekļuvis ne tikai kā cilvēks, kurš mainījis dzimumu, bet arī kā vīrietis, kurš dzemdējis bērnu. Tiesa, šis sasniegums kārtējo reizi pierāda, ka, neraugoties fiziskajām manipulācijām, viņš tomēr ir palicis sieviete.

Tomass Bītijs dzimis Havaju salās 1974. gadā kā Treisija Lehuanani Ladžondino. Arī viņa, protams, savā ķermenī jutās kā svešiniece, tāpēc 2002. gadā notika pilnīga dzimuma maiņa.

Tā kā Tomasa sieva bija neauglīga, "vīrs" pats nolēma iznēsāt bērnu, tāpēc 2007. gadā ar mākslīgās apaugļošanas palīdzību viņam tas arī izdevās. Šobrīd Tomass ir jau trīs bērnu tēvs, taču no sievas viņš pirms gada izšķīrās.
 
biitijspirms biitijspeec
 
'Klitoru un locekļu' līderis Lukass Silveira
 
silveira
 
Kanādietis Lukass Silveira (dzimis kā Lilija Silveira) intervijās neslēpj, ka jau no agra vecuma juties kā puisītis, nevis kā meitenīte, tāpēc lūdzis, lai arī viņam tāpat kā brālīšiem vecāki nopirktu dzimumloceklīti.

Pusaudža gados Lilija uzskatīja, ka ir lesbiete, taču, sasniedzot pilngadību, nāca apskaidrība - Lilija saprata, ka grib būt vīrietis.
Tagad Lukass ir rokgrupas The Clicks līderis, vokālists un ģitārists. Šīs grupas šķietami nevainīgais nosaukums radies, apvienojot vārdus "clitoris" un "dicks".
 
silveirapirms silveirapeec
 
Reperis, kurš sevi sauc par Katastrofu
 
katastrofa
 
Sanfrancisko mūziķis Roko Kaijatoss, plašāk pazīstams kā Katastrofa (Katastrophe), ir pirmais reperis, kurš publiski atzinis, ka ir transseksuālis. Tiesa, viņš vairāk spēlē nevis hip hop, bet gan homo hop žanrā.

Lai gan Roko neslēpj savas metamorfozes neslēpj, fotogrāfijas, kurās Roko redzams kā meitene, kategoriski publiskot atsakās gan viņš pats, gan viņa ģimenes locekļi.
 
No kārtslēkšanas uz 'Debesu valstību'
 
bushbaums
 
33 gadus vecais Balians Bušbaums ir skaistulis, dejotājs, modelis, īsts siržu lauzējs. Savu vārdu viņš aizguvis no kalēja Baliana - Orlano Blūma lomas populārajā filmā Kingdom of Heaven.

Iemesls vārda nomaiņai, protams, bija dzimuma maiņas operācija, ko viņš īstenoja 2008. gadā. Taču agrāk Balians bija Ivonna - slavena vācu kārtslēcēja, kuras rezultāts vēl līdz šim ir otrais labākais šajā valstī.

Ivonna savulaik ir izcēlusies arī Latvijā - būdama Vācijas junioru izlases dalībniece, viņa Eiropas junioru čempionātā Rīgā izcīnīja zelta medaļu kārtslēkšanā.
 
bushbaumspirms  bushbaumspeec
 
Avots: Delfi Izklaide

Atstājiet komentāru