2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Kāpēc vīriešiem patīk apaļīgas sievietes?

Kāpēc vīriešiem patīk apaļīgas sievietes?

Britu zinātnieki atklājuši saistību starp izsalkuma sajūtu un apaļīgu cilvēku seksuālo pievilcību. Pētniekiem izdevies noskaidrot: cilvēks, kuram gribas ēst, izvēlēsies apaļīgu un „apetīti rosinošu" partneri, raksta The Daily Telegraph.
 
 
Šādi secinājumi ekspertiem radušies pēc eksperimenta veikšanas, kurā piedalījās 266 vīrieši.Testa laikā paēdušiem un izsalkušiem vīriešiem tika demonstrēti zīmējumi, kuros attēlotas sievietes. Tie eksperimenta dalībnieki, kuri tobrīd vēlējās paēst, par pievilcīgām atzina sievietes ar kuplu miesasbūvi un lielām krūtīm.
 
 
Psihologi uzskata: eksperiments pierādījis, ka sekss un ēšana ir savā starpā saistīti procesi. „Tā nav nejaušība, ka pēc romantiskām vakariņām mēs vēlamies mīlēties", — skaidro Edinburgas universitātes profesors Gerets Lengs (Gareth Leng) . Pēc viņa domām, gan tad, kad cilvēks jūtas izsalcis, gan seksuāla uzbudinājuma laikā aktīvi darbojas vieni un tie paši smadzeņu sektori.
 
 
Vestminsteres universitātes psiholoģijas doktore Virena Svami (Viren Swami) uzskata, ka izsalkuši cilvēki pievērš uzmanību miesās kuplākiem partneriem ne tāpēc, ka tie viņiem šķiet seksuālāki, bet gan tādēļ, ka uzskata tos par veiksmīgākiem medniekiem, kas spēs nodrošināt ar pārtiku savu „otro pusīti".
 
Avots: puaro.lv

Atstājiet komentāru