2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Britu fiziķi nākuši klajā ar neticamu paziņojumu par Visumu

Britu fiziķi nākuši klajā ar neticamu paziņojumu par Visumu

Vai tiešām Visums ir izdomāts? Fiziķi apgalvo, ka mēs varētu būt «rotaļlietas» kādai vēl attīstītākai civilizācijai, par to nemaz nenojaušot, vēsta britu medijs «Dailymail».

 

Tas var likties smieklīgi un neticami, bet fiziķi patiešām nopietni izvirzījuši teoriju, ka pastāv simulācija, proti, mēs dzīvojam robotu izveidotā datorsimulācijas pasaulē, un esam vien rotaļlietas inteliģentākas civilizācijas izveidotā spēlē. Šo radikālo teoriju zinātnieki izvirzījuši vairāku gadu gaitā, apgalvojot, ka pastāv iespēja tam, ka Zeme un Visums, kādu to esam iepazinuši līdz šim, ir neīsts, jebšu viltojums.

 

Fiziķi apgalvo, ka saskaņā ar Oksfordas Universitātes filozofa Nika Bostroma veiktajiem pētījumiem, pastāv reāla iespēja, ka populārās filmas «Matriks» scenārijs varētu būt realitāte.«Tā varētu būt viena liela datorprogramma, kas imitē cilvēka smadzeņu darbību,» uzsvēris fiziķis.

 

Arī mākslīgā intelekta pētītājs atzinis, ka būtu ļoti grūti atšķirt, vai esi īsts, vai tikai datora simulācijas rezultāts.Pētnieki gan norādījuši, ka nepieciešams pastiprināti iedziļināties un izpētīt šo teoriju, lai pierādītu tās patiesumu, bet viens esot skaidrs – ne viss, ko mēs domājam par Visumu, ir patiess.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-2/2)

  • surogātzirnis
    02.07.2018 18:25
    šķiet, teorijas par Visuma un Cilvēka izcelsmi veidojas un mainās līdz ar tehnoloģisko attīstību. te varētu pētīt Visuma un pasaules izcelsmes teoriju vēsturi.
  • Domātājs
    02.07.2018 18:25
    Arī man pa reizei šāda ideja ir ienākusi prātā.. jo liekas dīvaini tas - kā Visums pēkšņi parādījās no nekā? Vienkāršākā atbilde - varbūt kāds vienkārši ieslēdza spēli "Cilvēks".. Bet nu, pilnīgi tam sākt ticēt arī nav pamata. Lai vai kā, varam vismaz priecāties, ka mums ir tāda iespēja - dzīvot !

Atstājiet komentāru