2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vai veidojat uzkrājumus un kādiem mērķiem krājat līdzekļus?

Vai veidojat uzkrājumus un kādiem mērķiem krājat līdzekļus?

Šonedēļ Latvijā norisinās finanšu izglītības nedēļa, kuras laikā banklu speciālisti sniedz iedzīvotājiem konsultācijas finanšu jaut;ajumos un aicina veidot uzrkrākjumus. Ko par iespējām veidot uzkrājumus domā jēkabpilieši, Radio1.lv un laikraksts Ceturtdiena jautāja iedzīvotājiem.

Mudīte: Patiesībā jau nemaz nav, no kā uzkrāt, nekas nesanāk. Nomaksā dzīvokli, nomaksā pārējos komunālos maksājumus, tāpat zāles jāpērk. Lielākie pirkumi man ir bijuši senākos laikos. Bet, protams, ceram uz to labāko arī tagad, bet, kā nu būs, kas to lai zina.

inga

Inga:

Pagaidām nē, bet ir tāda doma. Uzkrāt es gribētu bērnu nākotnei. Lai ir kaut kāda drošība bērniem, pašiem, neparedzētiem gadījumiem.

 

 

dzintra

Dzintra:

Pagaidām man nav tādu līdzekļu, lai veidotu uzkrājumus. Nu, varbūt mazdrusciņ kaut kas arī ir, bet nekas liels. Darba nav, es tikko aizgāju pensijā, dzīvokļi dārgi. Ja nu rodas kāda steidzama vajadzība, tad jāņem kredīts vai varbūt jāaizņemas no bērniem, ja viņi var aizdot.

 

tatjana

Tatjana:

Pagaidām nē, jo nav, no kā uzkrāt. Mēs esam ļoti kupla ģimene, mums ir grūti iekrāt, jo es pati nestrādāju, vīrs tikai strādā. Viņš bija spiests aizbraukt projām uz ārzemēm strādāt, jo šeit ar darbu ir, kā ir. Kaut kā jau dzīvot tomēr var.

 

inga2

Inga:

Jā, es veidoju uzkrājumus nākotnei, jo es jau nezinu, kas ar mani kādreiz var notikt. Ja kaut kur tālāk jābrauc vai kaut kas jāiegādājas, arī krājam, ne vienmēr, protams, sanāk, bet cenšamies. Vismaz kaut kādam starta kapitālam ir jābūt katram cilvēkam.

 

Sandra Mikanovska, Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru