2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jautājam: Kas Jums ir vislielākais izaicinājums, sagatavojot bērnus skolas gaitām?

Jautājam: Kas Jums ir vislielākais izaicinājums, sagatavojot bērnus skolas gaitām?


Arta Vītola:
Mums šogad ir 2., 9. un 11. klase. Šogad sanācis, ka visa iegādi esam atlikuši uz pēdējo brīdi, parasti cenšamies sagādāt visu ātrāk. Svarīgi, lai ir lielās lietas - somas un tamlīdzīgi, pārējo – var sagādāt laika gaitā.


Egita Galiņa: Mūsu bērniem skolas gaitas vēl tikai priekšā, taču vissatraucošākais man šķiet turpmākās izglītības iestādes izvēle. Līdz tam gan vēl viens gads priekšā. Šobrīd, kad apmeklējam bērnudārzu, dzīve šķiet diezgan liels rožu dārzs, jo finansiālā un materiālu sagādes ziņā vecāku iesaiste ir minimāla. Par to arī esam ļoti pateicīgi valstij un pašvaldībai.


Elīna Bataraga: Es cenšos visas vasaras garumā iegādāt skolai nepieciešamo. Vēroju akcijas, meklēju izdevīgus piedāvājumus. Nelieku lielu spiedienu uz sevi, t.i. nekas traks, ja arī bērniem uz 1. septembri nebūs absolūti viss skolai. To var izdarīt nedaudz vēlāk, lēnā plūsmā. Jo nepieciešamības nebeidzas ar 1. septembri, tās ir nemitīgi, visa mācību gada garumā.


Madara Vīgante: Mācībām visu nepieciešamo sagādājam īsi pirms 1.septembra, tad ir atlaides kancelejai, izpārdošana apģērbu veikalos. Parasti tiek sagatavots saraksts ar nepieciešamajām lietām. Man ir trīs skolnieki un bērnudārznieks, protams, jebkurā gadījumā tie ir lieli izdevumi. Labi, ka daudzbērnu ģimenēm atbalstu nodrošina pašvaldība.


Aleksandra Ugrika: Gatavojoties skolai, jau laicīgi plānojam budžetu. Par cik manas skolnieces jau ir vecākajās klasēs, ikgadējais skolas lietu pirkšanas drudzis mani neskar. Pusaudži paši saplāno un tiek galā ar vajadzīgo lietu iegādi, jo no pieredzes zina, kas ir primāri vajadzīgs. Skolas sākums vairāk ir saistīts ar jauna apģērba un apavu iegādi, jo sākas arī gada aukstais laiks un šīs lietas kā zināms visātrāk nolietojas.

Atstājiet komentāru