2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Tokaho atrasts ar kameru, kas uztver siltumu (FOTO)(PAPILDINĀTA)

Tokaho atrasts ar kameru, kas uztver siltumu (FOTO)(PAPILDINĀTA)

(Pievienota pirmā rindkopa)
Pēc nepieciešamo izmeklējumu veikšanas ārstu konsīlijs, kurā bijuši gan ķirurgi, gan traumatologi, nolēmis tomēr neoperēt šorīt Rēzeknes apkaimē aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturēto vairākkārt tiesāto Ralfu Tokaho un nodevis viņu policijas rīcībā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rēzeknes slimnīcas Veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks, cietušā izmeklējumu gaitā secināts, ka brūce labajā plecā, ko Tokaho guvis apšaudes laikā vairāk nekā pirms pusotras nedēļas, ir apdzijusi, lode nav skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, steidzama ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama un pacients var turpināt ārstēšanos ambulatori.

"Atbildot uz mediķu jautājumu, kā viņam izdevies panākt, ka brūce, neskatoties uz svešķermeni organismā, sāk nevis strutot, bet gan dzīt, Tokaho pastāstījis, ka licis pie rētas sūnas," stāstīja Krsaks.

Jau ziņots, ka par smagiem noziegumiem aizdomās turēto 1965.gadā dzimušo Ralfu Tokaho izdevies atrast, izmantojot termovizoru jeb kameru, kas uztver siltumu.
Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele informē, ka pēc Valsts policijas (VP) pieprasījuma Tokaho meklēšanā tika iesaistīts Valsts robežsardzes (VRS) Aviācijas pārvaldes helikopters.
Izmantojot robežsardzes helikoptera nakts redzamības iekārtu ar termovizoru, tika konstatēts siltuma izdales avots kādā Rēzeknes pilsētas nomales dārza mājiņā. Robežsargu grupa tika nosūtīta pārbaudīt šo objektu. Izrādījās, ka dārza mājiņā ir paslēpies meklētais noziedznieks.
Aizturēšanas brīdī pie Tokaho tika atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. "Informācija par to, ka Tokaho esot ievainots, ir apstiprinājusies, tāpēc viņš nodots mediķu aprūpē. Rēzeknes tiesa piemērojusi viņam drošības līdzekli - apcietinājumu," pastāstīja Skrebele.
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) pateicas VP un VRS par Tokaho aizturēšanu, profesionāli sadarbojoties.
"Pateicos visiem noziedznieka aizturēšanas operācijā iesaistītajiem darbiniekiem, kuri nesavtīgi strādāja daudzu dienu garumā diennakts režīmā, lai aizturētu bīstamo noziedznieku. Augsti novērtēju dienestu darbinieku profesionalitāti, cieši sadarbojoties noziedznieka meklēšanā un aizturēšanā, šajā darbā veiksmīgi izmantojot arī dienestu rīcībā esošās modernās tehnoloģijas," sacīja Kozlovskis.
Viņš piebilda, ka darbinieki, kuri piedalījās Tokaho aizturēšanas operācijā, ir pelnījuši savam ieguldītajam darbam adekvātu novērtējumu.
Kā ziņots, aizvadītajā naktī kādā neapdzīvotā dārza mājiņā Rēzeknes apkārtnē policijai beidzot izdevies aizturēt ilgāk nekā pusotru nedēļu bēguļojušo aizdomās par smagu noziegumu izdarīšanu turēto Tokaho. Aizturēšanas brīdī pie viņa atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.
Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Tokaho bijis ievainots plecā. Patlaban viņš ir ievietots Rēzeknes slimnīcā un tiek gatavots operācijai. Slimnīcā gan neatklāja, kādi ievainojumi ir aizturētajam. Tokaho tiek apsargāts.
23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".
Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.
Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. No iegūtajām liecībām izriet, ka pēc tam noziedznieks, visticamāk, atbrīvojās no ieroča un, iespējams, devās Krievijas robežas virzienā.
Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.
Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Tokahooo

Komentāri (0-1/1)

  • .....
    02.07.2018 18:15
    Nju tada sajuta,ka vins butu 10 cilvekus nosavis labaka gadijuma....es uzskatu,ka ir vel bistamaki bijusi noziedznieki,kas noslepkavo,izvaro...a te vins par bistamu tiek uzskatits tapec,ka polistiem nozaga masinu:D kapec Elinas slepkava netika par bistamu uzskatits un pabeidza juristus????staiga briviba un bauda dzivibu....absurds:@

Atstājiet komentāru