2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Pat prātā neienāca, ka notikušajā iejaukts mans kolēģis...

Pat prātā neienāca, ka notikušajā iejaukts mans kolēģis...

“Kad 29.decembrī devos uz darbu, zvanīju kolēģim Kasparam Tihanovskim, lai “paķertu” viņu pa ceļam, bet viņš neatbildēja. Nodomāju, ka viņš pats saviem spēkiem nokļūs uz darbu. Man nebija ne jausmas, kas noticis, tikai pēc tam man sāka zvanīt un jautāt, kur es esmu bijis 27.decembra pievakarē. Kad atnācu uz darbu un uzzināju, ka ir aizturēts Kaspars un arī Salvis, nebiju spējīgs koncentrēties darbam,” tā neoficiālā intervijā portālam Radio1.lv sacīja vīrieša piekaušanā līdz nāvei aizdomās turētā cietumsarga kolēģis, kurš savu vārdu neatklāja.

 

Viņš piebilda, ka nogalinātais sievieti, kuras dēļ sākušās domstarpības, fiziski iespaidojis regulāri un viņai bieži nācies meklēt palīdzību pie kaimiņiem vai policijā.

 

Pēc viņa sacītā, cietumsargs Kaspars Tihanovskis lūdzis talkā savu radinieku - brālēnu Salvi Tihanovski, lai nemiera cēlāju brīdinātu.

 

“Kaspars bija īsts miera Mika, viņu nemaz nebija viegli nokaitināt, tāpēc brīnos, ka varēja notikt kaut kas tāds,” sacīja Radio1.lv informācijas avots.

 

Jau ziņots, ka 29.decembrī agri no rīta Jēkabpils policijas darbinieki no kādas ārstniecības iestādes saņēma ziņas, ka ir nomiris iepriekšējā dienā ievests smagi piekauts pacients. Policisti sāka šo gadījumu izmeklēt un atklāja, ka konflikta saknes meklējamas kādā 27.decembra notikumā, kad policisti bija saņēmuši izsaukumu uz sadzīvisku konfliktu.

 

Toreiz notikuma vietā likumsargi atklāja, ka cietušai sievietei izcēlies strīds ar 58 gadus vecu paziņu, kurš konflikta laikā viņai nodarījis miesas bojājumus. Kad policisti aicināja sievieti rakstīt iesniegumu, viņa atbildēja, ka nevēlas to darīt.

 

Kā liecina izmeklēšanā iegūtā informācija, nākamajā dienā par notikušo uzzināja sievietes bijušais draugs - 38 gadus vecs Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) darbinieks. Vēloties pārmācīt uzbrucēju, viņš kopā ar savu brālēnu - 33 gadus vecu Jēkabpils iecirkņa darbinieku - un vēl kādu 35 gadus vecu sievieti Jēkabpils pilsētā uzmeklējis 58 gadus veco kungu un piekāvis viņu.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka abi vīrieši nozieguma izdarīšanas brīdī bija smagā alkohola reibumā.

 

Cietuma uzraugs kopā ar policistu cietušo ievietoja automašīnas bagāžas nodalījumā, aizveda uz nomaļu vietu un pēc atkārtotas fiziskas iespaidošanas pameta, neziņojot par notikušo mediķiem, noskaidrots izmeklēšanā.

 

Vēlāk tajā pašā dienā cietušais nonāca ārstniecības iestādē, taču 29.decembra rītā no gūtajām traumām nomira.

 

Komentāri (0-8/8)

  • Swarka
    02.07.2018 18:15
    Es nēsmu un nevēlos pacelt roku pret sievieti, bet nesaku, ka nespētu. Viss atkarīgs ir no situācijas. Noskatoties filmu "Ģimenes lietas" galvenajai varonei es varētu uzšaut, tajā momentā, kas salaiž pilnu māju ar alkašiem un visi apliekas līdz vemšanai, bet pa starpu skraida pašas pāris gadus vecie bērni. Sorry, bet tādā situācijā es "sievietei" uzšautu. Ģimeņu kautiņi parādās līdz ar alkoholu.
  • ira
    02.07.2018 18:15
    un to ka mees sievietes tiekam sistas un piekautas un kaada vardarbiiba notiek muusu maajaas nevienam dziļi neinteresee... protams es esmu pret fizisku ietekmes veidu... bet nu neviens normaals viirietis nesitiis sievietei... es te redzu likumsakariibas... cilvēcīgi žēl visu cietušos... jo vaitad jau ir zinaams no kā nomira tas agresiivais onka
  • Swarka
    02.07.2018 18:15
    Abus šmurguļus ķurķī, par slepkavību un bābiņai ar kādus 2 gadiņus, lai saprot, ko ir izdarījuši.
    Pensionāru piekaut, laikam sajutās baigie varoņi un pie kājas, vai pandža bija kādu bābieti sitis, vai nē, bet nevienam nav tiesību atņemt otram dzīvību.
  • Raivi s
    02.07.2018 18:15
    Pilnībā atbalstu viņu rīcību ar mūsu esošajiem likumiem! Vnk ļoti žēl, ka fiziska pārmācīšana beidzās letāli. Nu tur nu gan varbūt varēja kāds pa kādai reizei mazāk vai maigāk iesit. ļoti žēl par tādu iznākumu.
  • Raivi s
    02.07.2018 18:15
    Nepiekritīšu gan "Pjotrs" komentāram "jūs aizstāvat slepkavu". Kāpēc slepkava? Tāpēc, ka Salvis aizstāvēja sievieti? Varbūt vajadzētu drusku dziļāk iedziļināties un padomāt! Es uzskatu, ka Salvis ir apstākļu upuris. Ja mums Latvijā būtu jēdzīgāki likumi, visticamāk nekas tāds neatgadītos. Manuprāt kāpēc cietusī sieviete nerakstīja iesniegumu policijai, jo no tā jēgas ganjau nekādas. Ko policija pēc tā saņemtā iesnieguma darītu? Pakratītu ar pirkstu onkam deguna galā un pateiktu, vairāk tā nedari? Viņš nedarītu? Pēc rakstiem netā noprotu, ka tā nav pirmā reize, kad tas onka iekulstija to sievieti. Jau nākošajā dienā būtu atkal slānijis visticamāk. Ja būtu kāds likums, kur policija varētu to onku aizturēt uzreiz uz kādu mēnesi un badā pamērdēt vai tml, tad i sieviete būtu ganjau rakstijusi iesniegumu un nevajadzētu Salvim rīkot linču tiesu.
  • Pjotrs
    02.07.2018 18:15
    Jā, Salvis taču par pirkstu nepiedūra, tikai acīmredzot noskatījās, kā pusbrālis noslepkavo pensijas vecuma vīrieti. Ciniski. Aizstāvot šo policistu, jūs aizstāvat slepkavu un alkoholiķi.
  • lia..
    02.07.2018 18:15
    Salvis bija un ir labs policists. Vienmer laipns bija kad notikad nau zinams nu ja raksta kaKaspars padaucis. Varbut. Salvis nemaz nau aizticis to virieti.ta nevar nosodit pirms nekas nau pieradits
  • izz
    02.07.2018 18:15
    Salvis bija gada policists 2011. žēl viņa...

Atstājiet komentāru