2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Valsts policija sola sevišķi rūpīgi izmeklēt krimināllietu, kurā iesaistīts policists un cietumsargs

Valsts policija sola sevišķi rūpīgi izmeklēt krimināllietu, kurā iesaistīts policists un cietumsargs

Turpinās izmeklēšana krimināllietā, kurā par 58 gadus veca vīrieša piekaušanu līdz nāvei aizdomās tiek turēts Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa inspektors Salvis Tihanovskis un Jēkabpils cietuma apsargs Kaspars Tihanovskis.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava portālam Radio1.lv izmeklēšanas gaitu nekomentēja, bet pastāstīja, ka patlaban attiecībā uz policistu notiek dubultā izmeklēšana – kriminālprocesa gaitā un arī tā, ko veic Iekšējās drošības birojs. Tās laikā notiek tiesu medicīniskā ekspertīze un visas citas ekspertīzes, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un lieta iespējami drīzāk nonāktu tiesā.

“Šis ir ārkārtas gadījums,” tādēļ tas tiek izmeklēts ar īpašu rūpību,” piebilda S.Pildava.

Portāls Radio1 jau ziņoja, ka 30.decembrī tiesa nolēma apcietināt Jēkabpils iecirkņa policistu un Jēkabpils cietuma uzraugu, kuri tiek turēti aizdomās par kāda vīrieša piekaušanu līdz nāvei. Lai gan saistībā ar šo noziegumu tika aizturēta arī trešā persona - kāda sieviete -, viņai izmeklētāji neprasīja piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Viss bija sācies 27.decembrī, kad policijā tika saņemts izsaukums uz sadzīves strīdu, kura laikā 58 gadus vecais vīrietis bija nodarījis miesas bojājumus kādai sievietei. Viņa atteicās par notikušo rakstīt iesniegumu policijai. Savukārt Kaspars Tihanovskis nolēma vīrieti pārmācīt, palūdza palīgā brālēnu Salvi, abi viņu uzmeklēja un piekāva, bet pēc tam atstāja nomaļā vietā. Vēlāk vīrietis tika nogādāts slimnīcā, kur no gūtajām traumām nomira.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka abi aizturētie vīrieši nozieguma izdarīšanas brīdī bija smagā alkohola reibumā. Tiesa 30.decembrī abiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policijas priekšnieka vietnieks Artis Velšs notikušo komentēja kā ārkārtas gadījumu, kas jāskata ļoti nopietni. "Situācija, kad kārtības sargs pats izdara noziegumu, ir absolūti nepieļaujama, tādēļ izmeklēšana tiks veikta īpaši rūpīgi, lai policists saņemtu taisnīgu sodu," uzsvēra Velšs.

Kāds Kaspara Tihanovska kolēģis izteicās, ka par notikušo esot ļoti pārsteigts un nav varējis iedomāties, ka viņa darbabiedrs iesaistīts šādā likumpārkāpumā.

"Par notikušo esmu ļoti sarūgtināts! Slikti, ka tas notika tieši pirms Jaunā gada un tagad par Jēkabpili atkal tiek izplatīts visnegatīvākais priekšstats kā par kriminālu noziegumu pilsētu. Skumji apzināties, ka Salvis, ar kuru mēs tik ļoti lepojāmies, pēkšņi no varoņa kļuvis par aizdomās turamo. Cerams, tiesa pierādīs katra vainu, tomēr skumji, ka atkal Jēkabpils nokļuvusi negatīvo ziņu virpulī,” sacīja Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs.

Leonīds Salcevičs izteica līdzjūtību ne vien bojā gājušā, bet arī aizdomās turamo – cietumsarga Kaspara un Salvja vecākiem un ģimenēm.

Jēkabpils sabiedrībā notikušais izraisījis pamatīgu šoku, jo Salvis Tihanovskis, kurš 2011.gada 25.janvārī piedalījās spēļu zāles “Fēnikss” aplaupīšanas noziedznieku aizturēšanā un tika smagi ievainots, izpelnījās Gada policista un arī Gada jēkabpilieša titulu un kļuva par Jēkabpilī ļoti cienītu cilvēku.

Atstājiet komentāru