2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Ugunsgrēku izraisa degoši sodrēji dūmvadā

Ugunsgrēku izraisa degoši sodrēji dūmvadā

Jēkabpilī, ēkā Dārza ielā 7, pirmdienas vakarā izcelās ugunsgrēks, bija aizdegušies sodrēji dūmvadā.
Daudzdzīvokļu mājai ir pieslēgta centrālā apkure, taču alternatīvu krāsns apkuri izmanto ēkā esošais veikals un netīrīta dūmvada dēļ tajā aizdegās sodrēji. VUGD Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis sacīja, ka veikala īpasniekiem ir sastādīts protokols par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu un dūmvada laicīgu netīrīšanu. Par šādu pārkāpumu juridiskām personām sods paredzēts vairāk nekā 300 eiro.
 
Degošos sodrējus dzēst devās viena ugunsdzesēju vienība, notikuma vietā ieradās arī mediķu brigāde, jo to paredz noteikumi par ugunsgrēkiem pilsētas teritorijā.
 
Diennakts laikā no pirmdienas uz otrdienu ugunsdzēsēji 12 reizes devušies dzēst dūmvados aizdegušos sodrējus, kas ir rekordliels šāda veida izsaukumu skaits šosezon. Sodrēji deguši Rīgā, Ventspilī, Jelgavā, Skrīveros, Liepājā, Jēkabpilī un citās vietās. Vidēji ik gadu ugunsdzēsēji izbrauc uz 600 gadījumiem, kad dūmvadā deg sodrēji.

Saskaņā ar Ugunsdrošības noteikumiem, apkures iekārtas un ierīces pārbauda divas reizes gadā. Sodrējus no dūmeņiem, krāšņu un pavardu dūmkanāliem iztīra pirms apkures sezonas sākuma un apkures sezonā ne retāk kā reizi mēnesī

Atstājiet komentāru