2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpilī brīvdienās aiztur kārtējo kukuļdevēju

Jēkabpilī brīvdienās aiztur kārtējo kukuļdevēju

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka  strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā 8.martā Jēkabpilī aizturēts autovadītājs, kurš mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus, lai netiktu noformēts administratīvais pārkāpuma protokols.

1978.gadā dzimušais vīrietis, vadīja transportlīdzekli alkohola reibumā, lai netiktu noformēts administratīvais protokols, mēģināja policistiem iedot 100 eiro, pēc kā arī tika aizturēts.

Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas “ Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Policija turpina strādāt pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā. Šogad Zemgales reģionā aizturēti jau 17 autovadītāji par kukuļdošanu.

Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze

Atstājiet komentāru