2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Iereibis ātruma pārkāpējs bez tiesībām ar 100 eiro mēģina atpirkties no policijas

Iereibis ātruma pārkāpējs bez tiesībām ar 100 eiro mēģina atpirkties no policijas

Krustpils novada Kūku pagastā policijas darbinieki aizturējuši kādu 1979.gadā dzimušu autovadītāju, kurš ar 100 eiro mēģinājis piekukuļot policijas darbiniekus, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.
Kāportālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, kukuļdošanas mēģinājums noticis 29.martā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka kukuļdevējs pie spēkrata stūres bija sēdies, atrazdamies alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām.
 
Par kukuļdošanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas "Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai".
 
Par šādu noziedzīgu nodarījumu vainīgajām personām kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 120 minimālajām mēnešalgām.
 
Policija turpina pastiprināti strādāt kukuļdošanas apkarošanas jomā. Šogad Zemgales reģionā par kukuļdošanu aizturēti jau 22 autovadītāji, seši no tiem - Jēkabpils pusē.

Komentāri (0-1/1)

  • Vietējais
    02.07.2018 18:16
    Ka tik nav reiņikovu ģimenes pārstāvis, tiem jau kabatas pilnas ar naudu tikai smadzeņu tā pamazāk.

Atstājiet komentāru