2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pirms svētkiem un svētku laikā policija Zemgalē, tajā skaitā arī Jēkabpils apkārtnē strādās pastiprināti

Pirms svētkiem un svētku laikā policija Zemgalē, tajā skaitā arī Jēkabpils apkārtnē strādās pastiprināti

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka pirmssvētku laikā un Līgo svētkos no 21.jūnija līdz 25.jūnijam policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību visā Zemgalē, tajā skaitā arī Jēkabpils pilsetā un apkārtnē, lai atturētu personas no likumpārkāpumiem un nepieļautu, ka svētku laikā ceļu satiksmes negadījumos iet bojā kāds no iedzīvotājiem vai gūst traumas ceļu satiksmes negadījumos.
 
 
Reidu laikā tiks pārbaudīts vai transportlīdzekļu vadītāji nevada transportlīdzekli alkohola, narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, tiks kontrolēts vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums. Pastiprināti tiks pievērsta uzmanība arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībniekiem (gājējiem, velosipēdistu, mopēdistu un motociklistu vadītājiem, to izdarītajiem pārkāpumiem, vienlaicīgi skaidrojot riskus, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tiks veikta sabiedriskās kārtības un satiksmes drošības uzraudzība svētku pasākumu norises vietās, kur pulcējas liels cilvēku skaits.
 
 
Policija atgādina iedzīvotājiem ievērot drošības pasākumus dodoties vai izbraucot uz ilgāku laiku svinībās ārpus mājas pie radiem vai atrodoties pasākumu norises vietās. Nebūt pārgalvīgiem un neaizrauties ar alkohola lietošanu. Pieskatīt savus bērnus un neatstāt tos vienus pašus, ne pie ūdeņiem, ne pie ugunskuriem. Nevadīt transportlīdzekli alkohola reibumā, draugiem vai paziņām nebūt vienaldzīgiem un nepieļaut, ka kāds transportlīdzekli vēlas vadīt alkohola reibumā. Nesabojāsim svētkus sev un citiem! Priecīgus svētkus!
 
Ieva Sietniece,
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
priekšnieka palīdze

Atstājiet komentāru