2024.gada 28. septembris

Lana, Sergejs, Svetlana

Pateicoties novērošanas kamerām, JNPP noskaidro divus mazgadīgos tualetes demolētājus

Pateicoties novērošanas kamerām, JNPP noskaidro divus mazgadīgos tualetes demolētājus

Pēdējā gada laikā Jēkabpils novada pašvaldības policija aizvien biežāk saņem sūdzības par izdemolētām sabiedriskajām tualetēm, informē JNPP priekšnieka vietniece Inga Ostrovska.

Viņa stāsta, ka 15.aprīlī tika saņemta kārtējā sūdzība no SIA "Jēkabpils pakalpojumi" par tualeti Dārzu ielā, Jēkabpilī, norādot, ka šī gada 6.aprīlī konstatēts, ka sabiedriskās tualetes telpās izmētāts inventārs, iztīts un izmētāts tualetes papīrs.

12.aprīlī ierodoties veikt uzkopšanas darbus tika konstatēts, ka šīs sabiedriskās tualetes iekštelpās sabojāta slēdzene tualetes papīra turētājam,
 tualetes iekštelpās ir salauzts tualetes papīra turētājs, iztīti tualetes papīra ruļļi, spainis ievietots tualetes podā.

21.aprīlī atkal saņemta informācija par huligāniskām darbībām sabiedriskajā tualetē Dārzu ielā, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā , kur izrauts, izmētāts papīrs, atkritumu konteiners iemests tualetes podā.

Pašvaldības policija, pateicoties izvietotajām video novērošanas kamerām, noskaidroja, ka minēto pārkāpumu veikuši divi, 9 gadus jauni, nepilngadīgie. 

Neskatoties uz to, ka pie administratīvās atbildības ir saucama fiziskā persona, kura līdz administratīvā pārkāpuma izdarīšanas brīdim sasniegusi 14 gadu vecumu, par mazgadīgo personu izdarīto pārkāpumu nāksies atbildēt viņu vecākiem. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Pašvaldības policija aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem, ka dažkārt, it kā bērnišķīgu iemeslu dēļ veikta rīcība, var novest pie nopietnām nepatikšanās ne tikai viņiem pašiem, bet arī viņu vecākiem.

Komentāri (0-10/12)

  • Vietējais
    15.06.2024 14:39
    Ar sūdainu airu pa dirsu
  • To Haha
    14.06.2024 19:01
    Tu tak deputātelis esi,kas lūpiņu uzmeta,kad deputātus kaunina.
    Ko kauns,ka neesi iesniedzis nevienu priekšlikumu,lai yzlabotu drošību pilsētā? Varbūt kauns,ka esot par deputātiņu pat nezini,cik kameru ir pilsētā,cik no tām nemaz nestrādā?
    Varbūt deputātiņs jūtas nepagodināts?
  • Haha
    14.06.2024 18:12
    Daži izskatās nesaprot ka neviens deputāts nav atlidojis no Marsa- tie ir mūsu pašu radi un kaimiņi, it sevišķi tādā mazā vietā kā Jēkabpils katrs vismaz dažus zina personīgi!!! Tak pasakiet viņiem acīs ko domājat, nevis pa kluso internetā !!! Tā arī veidojas sistēma, ja satiekot sēžat kā ūdeni mutē paņēmuši, tad ko gribat no citiem??? Ievēlējāt kādu, tad prasiet pie tikšanās lai strādā, nebijāt uz vēlēšanām - klusējiet- neesat izdarījuši pienākumu, nekačājiet pravas!!!!!viss vienkārši!
  • Kauns
    14.06.2024 18:03
    Bērni ir vecāku spogulis,vecāki ir sabiedrības spogulis,sabiedrība ir deputātu spogulis.
    Viss likumsakarīgi
  • Pensionārs
    14.06.2024 16:42
    Ja pilsētā nav saimnieka,bet ielikteņi,tad šāds ir rezultāts,domnieki imitē darbu,Sociālais dienests,Bāriņtiesa,Pašvaldības policija. Ko Jūs visi darat?!
  • To janka
    14.06.2024 13:16
    Var redzēt ka no bērnības pret stenderi sists!!! Pēc tam brīnās kāpēc skolās brīžam razborkas cietumnieku stilā, jo bērns domā ka tā ir norma! Ieteiktu pamācīties no Nīderlandes kā bērnus audzināt, tur mazi bērni pa ielām vieni neklaiņo, vecāki strādā un nē, vecmāmiņas nesēž ar mazbērniem! Toties ir cilvēki, kam var uzticēt bērnus (par attiecīgu samaksu, protams) laikā, kamēr vecāki strādā, jo bērni ir visas sabiedrības nākotne un audzina visā kopiena kopā. Tikmēr pie mums bērnus mētā kā karstu kartupeli viens otram- rezultāts redzams
  • Viedoklis
    14.06.2024 12:44
    Bērni jāaudzina, jāmāca, jāstāsta lietas jau no pašas mazotnes. Bet, kad viņi jau sāk apzināties savas "tiesības", vecāku labie padomi var tikt nesadzirdēti. Tad notiek tā, kā rakstā aprakstīts. Nu, ko -vecākiem jāmaksā par bērneļu "varoņdarbiem". Ja nav, ko maksāt, lai zaudējumus atstrādā sabiedriskajos darbos vislabāk kopā ar pašiem vainīgajiem.
  • Janka
    14.06.2024 12:32
    Manā laikā tādiem iedeva pa purnu,un bija kārtībā a tagad redz kautkadu bērnu tiesības,bet pienākumu nav
  • Ināra
    14.06.2024 11:10
    Tante:
    Pie visa vainīga dome,bērniem Krustpils krastā nav ne rotaļlaukuma,nekā.
    Jo viss ir Jēkabpils krastā.
    Tante? Kāds domei sakars ar to, ka vecāki neaudzina savus bērnus? Kaut kāds ārprāts. Mājās nez arī tādu tualeti šie atstāj.
  • Arturs
    14.06.2024 11:09
    Mūzdienas nau berni bet bet mezoni ipasi kiegelu mikrorajona
12

Atstājiet komentāru